Ai probleme emotionale? Ce trebuie sa faci ca sa te protejezi?0 Comments

Publicat in:
Etichete: emotional, griji, probleme emotionale, psihologi, sfaturi, societate, stres, viata

Unul dintre cele mai importante aspecte ale societatii in care traim este reprezentat de protejarea sanatatii mentale. Daca vrei sa ai o viata linistita, sa ai grija de tine si de familia ta, sa iti faci treaba la jobul tau, trebuie sa ai grija de starea ta psihica.

Sfaturi probleme emotionale

Sfaturi probleme emotionale

In acest sens, psihologii vorbesc despre o gandire pozitiva, despre sinceritatea fata de tine insuti sau despre modul in care poti sa fii tot timpul deschis fata de noi experiente care iti pot proteja sanatatea emotionala.

Potrivit HelpGuide, citat de BBC, atitudinea si sentimentele fata de propria-ti persoana, felul in care depasesti evenimente delicate ale vietii, calitatea relatiilor cu cei din jur depind de sanatatea mentala a omului.

Accepta-te asa cum esti!

Trebuie sa tii cont de faptul ca un om are si calitati si defecte, pentru a putea deveni constient de acele zone unde ai de facut schimbari si la care mai ai de lucrat cu tine insuti. Daca nu te accepti, vei ajunge sa iti faci o imagine negativa despre tine, iar acest aspect poate conduce la acumularea de sentimente de acelasi fel, sustin psihologii.

Fa, cat mai des, introspectii si nu evita trairile tale interioare

Deseori se intampla ca esecurile vietii sa determine stari de depresie, tulburare sau stres. Cand pastrezi in interiorul tau toate aceste trairi, nu faci decat sa le accentuezi.

Va trebui sa le recunosti in fata unui prieten de nadejde sau doar fata de tine si vei putea micsora din puterea lor asupra ta.

Nu renunta niciodata la visele tale

Fii flexibil si invata din erorile facute inainte! Daca vei privi toate experientele tale de viata ca pe o lectie de invatat, vei adopta o atitudine mai productiva decat daca te-ai lasa doborat de acestea.

Atentie la excese!

In anumite situatii, vinovat pentru starea precara a sanatatii noastre emotionale este excesul. Expertii sutin ca moderatia reprezinta cheia succesului.

Nu renunta la visele tale!

Idealurile pe care ni le propunem au puterea sa ne inspire si sa ne ofere suport pentru a depasi evenimentele negative cu care ne confruntam in fiecare zi.

Fa tot ceea ce poti sa iti transformi visele in ceva real si vei observa ca mintea ta va genera tot mai multe solutii creative pentru a-l realiza. Psihologii vorbesc despre faptul ca poti utiliza citate motivationale pe care sa ti le repeti atunci cand te trezesti si de cate ori simti nevoia pe parcursul zilei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ai probleme emotionale? Ce trebuie sa faci ca sa te protejezi?

Lasă un răspuns