Vremea rece te face sa racesti? Fals!0 Comments

Publicat in:
Etichete: medic, mit, răceală, rinovirus, sanatate, savanti, simptome, vreme rece

Mai multe cercetari au aratat faptul ca oamenii pot simti simptome de raceala in momentul cand le este rece, insa temperatura nu ii face mai sensibili la virusuri.

Acest lucru a fost cunoscut inca din anul 1968. Atunci, un studiu in Jurnalul de Medicina New England a aratat ce se intampla in clipa in care savantii au expus oameni „reci” la rinovirus, una dintre cauzele racelii obisnuite.

Raceala de la frig

Raceala de la frig

Indiferent daca tremurau intr-o camera rece sau intr-o cada cu apa rece, oamenii nu aveau mai multe sanse de a raci decat in cazul temperaturilor mai confortabile.

In cazul in care o persoana este deja racita, nu exista niciun motiv pentru care aceasta nu poate iesi pe vreme rece. In timp ce odihna este buna pentru un organism bolnav, temperatura rece nu va face nicio diferenta in timpul de recuperare, sustine specialistul.

Raceala de la frig – De ce acest mit NU este adevarat?

De fapt, daca tinem cont de faptul studiile se afla in faza incipienta, „este posibil ca expunerea la frig sa ajute corpul uman intr-un fel„, a punctat Vreeman.

Unii cercetatori au speculat faptul ca racelile sunt mai dese in lunile reci pentru ca oamenii stau mai mult in casa, interactioneaza mai indeaproape unii cu altii, iar acest lucru determina mai multe oportunitati a germenilor sa se raspandeasca intr-un mediu propice.

Acest mit este comun in toata lumea, insa pur si simplu nu este adevarat, a declarat co-autorul cartii „Nu inghiti guma de mestecat! Mituri, jumatati de adevar si pure minciuni despre corpul si sanatatea ta”, dr. Rachel Vreeman.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Vremea rece te face sa racesti? Fals!

Lasă un răspuns