Cum se face testul care iti arata daca esti predispus la suicid?0 Comments

Publicat in:
Etichete: cercetare, gena, savanti, studiu, suicid, test

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii John Hopkins din SUA au descoperit o mutatie care este implicata in raspunsul creierului la stres. Expertii sunt de parere ca aceasta ar putea prezice predispozitia unei persoane pentru un eventual act de suicid si ar ajuta la crearea unui test care sa ajute la combaterea ratei mari a sinuciderilor, informeaza Care2.com.

Test suicid

Test suicid

Cercetatorii americani au realizat doua experimente in cadrul carora au descoperit ca o mutatie dintr-o gena implicata in modul in care creierul reactioneaza la stres, SKA2, ar putea prezice daca o persoana risca sa aiba o eventuala incercare de suicid.

Savantii au observat pentru prima oara mutatia genei SKA2 in timpul analizei genomice a unor mostre de creier prelevate postmortem de la oameni sanatosi si de la persoane cu afectiuni mentale. Creierele oamenilor care se sinucisesera aveau mai putin din gena mentionata mai sus.

Ce au descoperit savantii?

Oamenii de stiinta au gasit niveluri ridicate de metilare in randul sinucigasilor. Grupurile de metil actioneaza ca niste intrerupatoare.

Acestea activeaza sau dezactiveaza genele, si pot fi afectati de factori de mediu precum poluarea, nutritia si stresul. Zachary Kaminsky, profesor de psihiatrie si stiinte comportamentale la John Hopkins, alaturi de echipai echipa sa au testat mostre de sange de la oameni vii si au gasit niveluri ridicate de metilare si la oamenii care au spus ca s-au gandit sau au incercat sa se sinucida.

Specialistii au utilizat apoi rezultatele pentru a pune bazele unui model de analiza prin care au trecut toate mostrele anterioare si au observat ca pot prezice cu o exactitate de 80 pana la 90% riscul ca cineva sa se sinucida.

Potrivit expertilor care au luat parte la studiu, sinuciderea reprezinta o problema majora care ar putea fi prevenita.

„Eforturile au fost ingreunate de faptul ca nu avem un mod clar prin care sa putem determina predispozitia anumitor persoane pentru sinucidere”, a afirmat Zachary Kaminsky.

Inaintea acestui studiu, savantii au depistat o deformare chimica ce poate indica daca o femeie risca sa sufere de depresie postnatala. Potrivit sursei citate, sinuciderea si depresia postnatala sunt asociate cu cauze hormonale, fiind vorba despre estrogen in cazul noilor mame si despre hormonul stresului, cortizolul, pentru situatia sinuciderii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se face testul care iti arata daca esti predispus la suicid?

Lasă un răspuns