Somnul si apetitul pentru alimente0 Comments

Publicat in:
Etichete:alimente, apetit, conexiune, dieta, obezitate, slabit, somn, somnul, studiu, SUA

In timpul somnului, organismul uman isi reface fortele iar creierul primeste un restart pentru a putea in ziua urmatoare sa o ia de la capat si sa faca fata stresului zilnic la care este supus. Specialistii sunt de parere ca organismul isi stie mai bine nevoile decat tine si, foarte asemanator unui computer, se poate restarta atunci cand se impune.

Somnul si dieta

Somnul si dieta

Expertii au obsrevat recent, in urma efectuarii unei cercetari, ca daca oamenii nu dorm suficient, au sanse mari sa se ingrase mai repede.

Studiul apartine savantilor de la University of Chicago, SUA, si arata faptul ca marirea duratei somnului cu 90 de minute aduce nenumarate beneficii. In acest sens, expertii spun ca pofta necontrolata de alimente nesanatoase este mult redusa, iar accesele de foame sunt combatute intr-un mod eficient.

O cercetare realizata pe 10 adulti supraponderali, cu varste intre 21-40 de ani, a evidentiat faptul ca aceia care au mai lenevit in pat dimineata sau au mers la culcare mai devreme au experimentat o scadere a poftei de mancare cu 14%.

Aceste persoane au inregistrat un declin de 62% in privinta dorintei lor de a consuma snacks-uri sarate sau dulci, de pilda.

Somnul insuficient determina probleme in privinta metabolizarii alimentelor

Conform specialistilor, explicatia este simpla: echilibrul hormonilor care regleaza apetitul si metabolizarea alimentelor se afla in conexiune cu somnul insuficient.

Aceste constatari arata ca o schimbare relativ simpla vizand obiceiurile de somn ar putea ajuta in combaterea „epidemiei” obezitatii. Rezultatele acestui studiu au fost publicate in jurnalul „Appetite”, mentioneaza BBC.

Expertii sustin ca secretul inhibarii poftei de mancare este reprezentat de trecerea prin mai multe faze de somn REM (Rapid Eye Movement) in momentul cand dormim. In acest interval de timp, creierul „comuta” pe vis, mai spune Jim Horne, specialist britanic in probleme legate de somn.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 38.00 RONPromopharma florit 11 ulm 10ml flacon promopharma


Promopharma florit 11 ulm 10ml flacon promopharma

pentru cei care isi simt depasite puterile in ceea ce priveste ducerea la bun sfarsit a unor sarcini.


 
MOD DE ADMINISTRARE:Se pun cate 2 picaturi din fiecare remediu ales (se pot alege maxim 4-5 remedii) intr-un pahar cu apa plata. Acesta se bea pe parcursul zilei, in 4 reprize. Alternativ, se pot pune cate 2 picaturi din maximum 6 esente, amestecate in 30 ml de apa, din care se iau cate 4 picaturi, de 4 ori pe zi, de preferat dimineata pe stomacul gol, inainte de pranz, inainte de cina si inainte de culcare; oricum de evitat in timpul meselor. In situatiile acute, se varsa picaturile direct sub limba, evitand contactul direct cu saliva.

Durata se stabileste in functie de persoana si simptome. Administrarea poate varia de la 1 saptamana la 2 luni (chiar si 1 an in anumite cazuri).

In cazul copiilor, dozele raman aceleasi, singura diferenta fiind durata terapiei care ar putea fi mai redusa, avand in vedere receptivitatea majora a varstei infantile. Desigur, aceasta depinde de evaluarea fiecarui caz in parte.

Terapia lui Bach nu are efecte secundare si nu interfereaza cu nicio alta forma de tratament, inclusiv nutritional, vegetal sau medicamentos; este simpla, naturala si la indemana oricui.

[...] 

Link-uri Sponsorizate

Somnul si apetitul pentru alimente

Lasă un răspuns