Vrei mai multa energie dimineata? Iata ce trebuie sa faci0 Comments

Publicat in:
Etichete: cafea, carte, cina, citit, dimineata, energie, somn

Fiecare dintre noi am avut zile in care ne doream sa stam in pat cat mai tarziu, pana la pranz. Deseori intalnim aceasta situatie in cazul in care nu dormim bine sau efectiv nu suntem convinsi ca strebuie sa ne dam jos din pat pentru a face fata problemelor din ziua respectiva.

Cu totii stim ca daca ne-am fi dat jos din pat din momentul in care ne-am propus prima data am fi realizat mult mai multe decat reusim de obicei.

Iata cateva modalitati in urma carora te poti trezi cu chef de munca:

Mai multa energie dimineata

Mai multa energie dimineata

Incearca sa faci exercitii in timpul zilei

Exista multe motive pentru care ar trebui sa faci exercitii fizice in timpul zilei. Cei mai multi oameni gasesc aceste exercitii un bun motiv pentru a dormi mai bine noaptea si le confera beneficii din punt de vedere al sanatatii.

Daca nu ai timp pentru a face aceste exercitii, aloca-ti putin timp din pauza de pranz si incearca sa faci putina miscare.

Evita sa consumi cofeina seara!

Expertii spun ca daca vei consuma ceai, cafea, suc sau orice alta bautura care contine cofeina spre sfarsitul zilei nu vei reusi altceva decat sa obtii un efect negativ asupra somnului.

Bineinteles, acest lucru depinde de organismul fiecaruia. Cafelele baute dupa cina sunt un obicei de care ar trebui sa scapi, deoarece afecteaza in mod direct somnul si risti sa iti provoace insomnii. Mai mult decat atat, daca obisnuiesti sa bei cafea dupa ora pranzului doar de dragul de a o face, incerca sa o inlcuiesti cu una care nu contine cofeina.

Fa bine si pregateste-ti hainele de seara!

In momentul cand te trezesti, pana si actiunea de a te decide cu ce sa te imbraci poate deveni un efort destul de mare care iti poate afecta starea de spirit pentru tot restul zilei.

Daca te regasesti in descrierea anterioara, incearca sa iti pregatesti hainele de seara. Alege ceea ce vei purta si scoate hainele pe un umeras sau chiar le poti atarna de usa pentru a le vedea dimineata mai usor.

Poate parea un lucru marunt, insa daca vrei sa te trezesti cu chef de munca trebuie sa iei cat mai putine decizii inainte de a te dezmetici cu adevarat.

Nu manca ceva greu la cina!

De cele mai multe ori mananci o cina care nu contine tocmai alimente foarte usoare si dupa aceea te plangi de dureri de stomac si de un disconfort general. Experiti sunt de parere ca acest lucru nu este un inceput bun pentru un somn odihnitor.

Oamenii de stiinta recomanda sa mananci la o ora rezonabila, nu numai la miezul noptii si de asemenea, poti opta pentru mancaruri mai usoare, ce nu vor provoca probleme sistemului tau digestiv, insa trebuie sa mananci ceva consistent, deoarece daca te trezesti la ora trei dimineata din cauza foamei nu vei face altceva decat sa iti strici somnul.

Citeste inainte de a te culca!

Pentru cei mai multi dintre noi, „procesul” de adormire este foarte simplu, deoarece stam efectiv si ne gandim la toate lucrurile pe care nu am reusit sa le facem ori ingrijorandu-ne despre lucrurile care ne asteapta a doua zi, in ideea ca ne va lua somnul mai usor.

Expertii spun ca pentru a combate aceasta problema poti scrie un jurnal inainte sa te culci, astfel vei scapa de orice problema care te sacaie, notand-o pe hartie.

Uneori acest lucru este de ajuns pentru a reusi sa ai un somn placut si odihnitor. O alta varianta ar fi sa citetsi o carte, de preferat de fictiune. Acesta este un mod placut de a te deconecta de la tot ce s-a intamplat in timpul zilei si mai ales de a face ceva relaxant inainte de a te culca.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Vrei mai multa energie dimineata? Iata ce trebuie sa faci

Lasă un răspuns