Cum putem tine sub control degenerescenta maculara a ochilor?0 Comments

Publicat in:
Etichete: colesterol, degenerescenta maculara, fumat, miscare, ochi, vedere

Multe persoane din intreaga lume au probleme cu vederea, fie din cauza mediului in care activeaza, fie din cauza ca au imbatranit sau pur si simplu nu au purtat ochelari la o varsta potrivita. Medicii spun ca degenerescenta maculara legata de varsta este o boala cronica, degenerativa a ochilor, ce cauzeaza pierderea vederii centrale.

Degenerescenta maculara

Degenerescenta maculara

In aceasta situatie, pacientul are niste leziuni la nivelul maculei, zona situata in partea posterioara a globului ocular, care are rolul in observarea culorilor si detaliilor obiectelor.

Degenerescenta maculara apare in mod treptat, mai ales ca celulele necesare pentru vedere se deterioreaza si isi pierd viata.

Odata cu evolutia acestei afectiuni, se pot constata anumite puncte albe in centrul vederii noastre, asa ca unele activitati pe care oamenii le fac de obicei in fiecare zi pot deveni dificile.

Cum procedam?

Potrivit expertilor, unul dintre factorii de risc pentru aparitia degenerescentei maculare este varsta. De pilda, un sfert dintre cei care au peste 65 de ani prezinta degenerescenta maculara.

Degenerescenta maculara legata de varsta se detecteaza de obicei la un examen oftalmologic de rutina de catre medicul oftalmolog.

In cazul in care suferiti de aceasta afectiune, trebuie sa stiti ca puteti diminua consistent sansele sa va pierdeti vederea, daca va veti modifica stilul de viata. Cercetarile arata ca cei care fumeaza prezinta un risc de 2-3 ori mai mare de a dezvolta degenerescenta maculara fata de nefumatori, asa ca trebuie neaparat sa renuntati la acest obicei nesanatos.

Trebuie sa va alimentati cu cat mai multe fructe si legume, deoarece acestea au in compozitia lor antioxidanti care protejeaza ochii. In acest caz, trebuie sa mancati legumele cu frunze verde-inchis sau spanac. Mai trebuie sa va alimentati cu peste gras, precum somon sau ton, bogati in acizi grasi Omega-3.

Este necesar sa va testati lunar nivelul colesterolului si tensiunea arteriala. Expertii sustin ca daca va veti mentine tensiunea si colesterolul in limite normale se poate incetini evolutia degenerescentei maculare.

Cei care au degenerescenta maculara legata de varsta au avut un risc cu 25% mai mic de a-si pierde vederea, in momentul cand au luat o formula de antioxidanti si zinc, potrivit unor studii efectuate recent in Marea Britanie.

Faceti miscare, ca sa vedeti bine!

In plus, expertii recomanda efectuarea a cel putin 3 ore de exercitii fizice pe saptamana, insa si mersul pe jos mai mult poate ajuta. Acestea au rolul de a mentine tensiunea arteriala buna si tin vasele de sange deschise si functionale, furnizand beneficii atat pentru ochi, cat si pentru restul corpului uman.

Trebuie sa ganditi pozitiv, mai ales pentru faptul ca cei care au degenerescenta maculara legata de varsta orbesc complet foarte rar. In cazul in care nu mai vedeti atat de bine ca inainte, apelati la ajutorul unui serviciu specializat care va poate sfatui referitor la metoda de adaptare cea mai buna.

Studiile arata faptul ca circa 10 milioane de persoane din SUA prezinta aceasta boala sau au acest risc.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum putem tine sub control degenerescenta maculara a ochilor?

Lasă un răspuns