Care sunt alimentele cele mai satioase?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, alimente satioase, cele mai satioase alimente, cura de slabire, dieta de slabit, satietate, slabire, top alimente satioase

Tot mai multi oameni isi pun problema sa manance cat mai putin si sa aiba parte de o cantitate maxima de energie, pentru a nu mai acumula kilograme in plus.

Nutritionistii sustin ca exista o multime de alimente care iti ofera o mare portie de energie si te ajuta sa te mentii sanatos, desi iti reduc pofta de mancare. Potrivit Huffington Post, printre aceste alimente, apreciate de catre experti drept foarte satioase, se afla merele, fasolea, lintea, muraturile si ardeiul iute.

Cele mai satioase alimente

Cele mai satioase alimente

Despre mere, nutritionistii sustin ca aceste fructe au o mare cantitate de fibre si este bine sa fie consumate cu circa o jumatate de ora inaintea mesei. Fibrele au rolul de a imprima senzatia de satietate si ii determina pe cei care au probleme cu greutatea sa manance cantitati mai mici la mese.

Expertii in domeniul nutritional mai spun ca printre fructele cel mai satioase se afla si avocado. Daca veti consuma circa o jumatate dintr-un astfel de fruct, se va obtine o senzatie de satietate care dureaza destul de mult.

Conform unei cercetari care a fost publicata in „In Nutrition Journal”, femeile care au consumat acest fruct s-au simtit cu 22% mai satisfacute de masa lor, iar dorinta de a consuma gustari a fost cu mult mai mai mica fata de cea a celor care nu au mancat deloc avocado.

Nutritionistii mai spun ca legume precum fasolea, nautul si lintea sunt extrem de bogate in fibre, antioxidanti, fier si vitamine din grupa B si ofera un adevarat suport pentru starea de satietate.

Expertii au constatat ca cei care au consumat astfel de alimente s-au simtit cu 30% mai satui dupa masa care a cuprins in meniu aceste legume.

Conform datelor facute publice in urma unei cercetari a savantilor Universitatii din Pennsylvania s-a demonstrat ca in momentul in care cineva consuma un castron de supa, aportul de calorii de la masa se va diminua cu o cincime fata de totalul acestora.

Ouale, valoare nutritiva foarte ridicata

Trebuie sa stiti ca si muraturile joaca un rol important in imprimarea unei senzatii de satietate. Conform datelor unei cercetari publicate in “Annals of New York”, muraturile contin acizi grasi denumiti SCFA si contribuie la consolidarea legaturii dintre intestin si creier.

Expertii spun ca acizii stimuleaza productia de hormoni care eficientizeaza transmiterea semnalelor care controleaza apetitul. De asemenea, muraturile au capacitatea de a imbunatati digestia. Unii specialisti apreciaza ca ele pot sa diminueze pofta de mancare si sa favorizeze pierderea in greutate.

Un alt studiu care a fost realizat in Olanda a aratat ca, in cazul in care veti adauga un sfert de lingurita de ardei iute la fiecare masa, se poate determina cresterea senzatiei de satietate.

Expertii au observat ca o parte dintre participantii la un studiu, care au consumat portiile lor obisnuite, la care au adaugat o portie de ardei iute, nu au mai fost tentate sa consume nimic dupa ce au servit cina.

Si ouale au o valoare nutritiva ridicata si sunt recomandate pentru cei care nu vor sa mai resimta o senzatie de foame pana undeva in jurul pranzului.

Nutritionistii recomanda in acest sens ouale, ca urmare a continutului mare de proteine. De exemplu, savantii americani din cadrul Universitatii din Missouri, au afirmat ca un mic dejun de aproape 300 de calorii, care este format din circa 30 de grame de proteine asigura satietate si o diminuare a consumului de calorii de pe parcursul intregii zile.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt alimentele cele mai satioase?

Lasă un răspuns