Pastarnacul, un bun anti-reumatic0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii pastarnac, culoare, fermier, leguma, morcov, pastarnac, reumatism

Pastarnacul

Pastarnacul este o planta care creste in salbaticie, dar este cultivat si in zonele locuite. Poate fi intalnit in Europa si in multe regiuni asiatice. Nutritionistii sustin ca 100 g pastarnac contin cam 56 de kcal. Pe langa acestea, pastarnacul mai este bogat in proteine, carbohidrati, fibre, potasiu, fosfor, magneziu, sodiu, fier, zinc, vitaminele A, B1, B2, B6, C si acid folic.

Pastarnac

Pastarnac

Inca din vechime, pastarnacul era o leguma care se cultiva in multe zone, inainte de aparitia cartofilor.

Deseori, pastarnacul este confundat cu radacina de patrunjel. Trebuie sa stiti ca spre deosebire de radacina de patrunjel, pastarnacul este mai neted si are o adancitura si un mic cerc de culoare inchisa in varf. In plus, gustul sau seamana cu cel al morcovului.

Radacina pastarnacului are un gust dulce-intepator. Nutritionistii recomanda consumul acestei radacini in stare cruda, in salate, paste sau poate fi gatita impreuna cu alte legume.

De asemenea, pastarnacul poate fi adaugat in supe, turte, dar poate fi gatit si impreuna cu alte legume.

Beneficii pastarnac

Aceasta leguma este benefica pentru toate grupele sanguine, mai ales pentru faptul ca ea contine multi nutrienti, fiind benefic pentru corpul uman. Nutritionistii sustin ca pastarnacul contine uleiuri esentiale, furanocumarin, glicozide,acizi grasi si flavonoide.

Reumatism si apetit

Are proprietati diuretice, de dezintoxicare si actioneaza impotriva reumatismului.

Daca nu aveti pofta de mancare, trebuie sa mancati pastarnac, deoarece aceasta leguma va stimuleaza apetitul. Este de asemenea folosit in tratamentul calculilor renali, mai spun expertii.

Trebuie spus ca pastarnacul reprezinta si o cultura furajera valoroasa, iar unii fermieri spun ca daca animalele vor fi hranite cu aceasta legume, carnea lor va fi foarte gustoasa.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Pastarnacul, un bun anti-reumatic

Lasă un răspuns