Stiai ca sofranul distruge tumorile canceroase?0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, cancer, infertilitate, proprietati, sofran, tumori, tumori canceroase

Curcumina, substanta care se gaseste in compozitia sofranului, previne dezvoltarea tumorilor, sofranul dovedindu-si eficienta in cancerul de san, stomac si uter.

Datorita calitatilor sale antiinflamatoare, sofranul s-a dovedit a fi un bun regenerator al pielii distruse de arsuri, in aceste probleme cea mai recomandata fiind tinctura de sofran. Pentru arderi interne, precum cele de col uterin, de exemplu, exista medicamente care au sofran in compozitie.

Tinctura se prepara si acasa, punand intr-un vas de sticla, borcan, 20 de grame de sofran, planta uscata si maruntita, peste care se toarna un sfert de litru de alcool de 70 de grade. Se lasa la macerat timp de doua saptamani, perioada in care vasul se agita zilnic.

La sfarsit, se strecoara si, zilnic, din acest amestec, se iau pana la zece picaturi, diluate in putina apa.

De asemenea, folosit sub forma de infuzie, sofranul usureaza digestia si are efecte bune in balonare si constipatie. Pune o jumatate de lingurita de sofran, planta uscata si maruntita, intr-o cana de apa fiarta si lasa la infuzat. Se bea jumatate de cana de ceai dupa masa de pranz si cealalta jumatate, dupa masa de seara.

Sofranul este un adevarat calmant natural

Studiile arata ca sofranul este un calmant natural. Uleiul esential de sofran linisteste mintea si trateaza depresiile si melancolia. Documente vechi atesta faptul ca arabii il foloseau ca anestezic.

Atentie, insa, nu consuma mai mult de doua grame de sofran pe zi pentru ca devine toxic. E de preferat ca femeile gravide sa-l evite deoarece poate provoca avort.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Stiai ca sofranul distruge tumorile canceroase?

Lasă un răspuns