Un nou tratament pentru cancer – microundele0 Comments

Publicat in:
Etichete: ablatia cu microunde, ablatie cu microunde, microunde, tratament cancer, tratament cu microunde

Expertii ne anunta ca au descoperit o noua metoda de tratare a cancerului, folosind microundele. O interventie facuta prin aceasta metoda a dat rezultate bune si nu a dus la aparitia complicatiilor.

Tratament cu microunde pentru cancer

Tratament cu microunde pentru cancer

Aceasta metoda se numeste „ablatie cu microunde„, iar tehnica presupune incalzirea tumorii respective, ne spune doctorul Aaron Fischman, de la un spital din orasul american New York, scrie Fox News.

Potrivit sursei citate, in cadrul interventiei, pe tumoarea canceroasa este plasat un ac, aceasta fiind distrusa fara ca o parte din organul afectat sa fie scoasa.

In plus, pacientul este anesteziat, insa ramane constient, iar prin acul de biopsie folosit este introdusa o antena cu microunde.

Fox News scrie ca o asemenea interventie elimina nevoia unei operatii clasice. Ea nu presupune efectuarea unei incizii, iar timpul necesar recuperarii este mai mic, complicatiile fiind si ele eliminate. Drept consecinta, riscul de hemoragie nu mai exista nici el.

Ablatia cu microunde este folosita pentru tratarea tumorilor la ficat, rinichi si plamani. Procedura a avut succes in cazul a 90-95% dintre pacientii care au fost supusi unei asemenea interventii minim invazive.

Expertii spun ca pacientii simt doar putina durere in locul in care e introdus acul, aceasta interventie putand fi insotita de o sangerare minora.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Un nou tratament pentru cancer – microundele

Lasă un răspuns