Cum poti scapa de hipertensiunea arteriala cu un vaccin?0 Comments

Publicat in:
Etichete: descoperire, hipertensiunea arteriala, noutate, Tratament, vaccin

Un vaccin administrat doar de doua ori pe an ar putea mentine

tensiunea arteriala in limitele normale. Milioane de oameni ar scapa astfel de povara de a lua pastile in fiecare zi pentru a-si mentine tensiunea sub control.

Hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arteriala

Cum actioneaza vaccinul?

Acest vaccin actioneaza prin blocarea efectelor unui hormon din organism, care declanseaza hipertensiune arteriala.

Acest tip de hormon, numit angiotensina 2, determina contractia muschilor, ceea ce face ca vasele de sange sa se ingusteze, iar presiunea pe peretii vaselor sa creasca, existand pericolul unui atac de cord sau accident vascular cerebral.

In plus, vaccinul determina sistemul imunitar sa elibereze anticorpi care nu permit angiotensinei 2 sa ajunga la muschi.

Angiotensina este produsa de rinichi, dar nu pare sa aiba nicio functie necesara sau vitala, deci suprimarea sa nu ar produce efecte negative.

Preparatul medical experimental, care a fost testat pana acum numai pe sobolani, a diminuat destul de mult nivelul tensiunii si a mentinut-o la cote sigure, pentru cel putin sase luni, inainte de a fi nevoie de o noua vaccinare.

Savantii din cadrul Universitatea din Osaka, Japonia, au declarat ca spera sa efectueze teste pe oameni in urmatorii doi ani.

De ce este important acest tratament?

Potrivit unor date statistice, in acest moment hipertensiunea arteriala afecteaza circa 40% din populatia Romaniei si este considerata responsabila pentru jumatate din toate atacurile de inima si accident vascular cerebral.

Aceasta apare atunci cand peretii vaselor de sange isi pierd flexibilitatea, limitand fluxul de sange.

In plus, la unii pacienti se recomanda scaderea consumul de sare si efectuarea de exercitii fizice, dar milioane de oameni au nevoie de pastile pentru a-si tine tensiunea la cote normale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum poti scapa de hipertensiunea arteriala cu un vaccin?

Lasă un răspuns