Care sunt alimentele care te fac mai frumoasa?0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente frumusete, alimente pentru frumusete, par, piele, unghii

Alimente pentru frumusete

Alimente pentru frumusete

O alimentatie sanatoasa ajuta organismul sa se mentina in forma, iar in cazul femeilor sa fie sanatoase, dar in acelasi timp sa isi pastreze frumusetea.

Atunci cand se consuma in mod regulat anumite alimente, efectele vor fi uimitoare asupra pielii. In plus, veti avea un par stralucitor si unghii puternice.

In conditiile in care regimul alimentar este haotic, chipul si parul vostru vor fi afectate.

Astfel, este bine sa incercati sa includem in dieta zilnica si nutrientii necesari frumusetii, nu numai alimente dietetice. Hrana dietetica este lipsita de grasimi, iar organismul are nevoie si de o cantitate mica de lipide pentru a functiona corect si pentru a asimila substantele nutritive din fructe, legume si lactate.

Alimente pentru frumusete

Morcovul, de exemplu, este recomandat de specialistii nutritionisti daca vreti o piele frumoasa. Insa, aceasta leguma poate fi asimilata in intregime de organism numai cu ajutorul grasimilor.

Morcovii contin betacaroten, substanta ce se transforma in vitamina A atunci cand este absorbita de organism. Lipsa de vitamina A duce la caderea parului si deshidratarea pielii, iar pentru a evita aceste neplaceri trebuie sa consumi aproximativ 50 de grame de morcovi pe zi.

Fructele de padure si pepenele, sunt fructe cu un continut scazut de zahar, care iti fac pielea ferma si reduc aparitia prematura a ridurilor. Trebuie sa reduci alimentele cu un continut ridicat de zahar, precum si fructele bogate in zahar, cum sunt bananele si ananasul.

Acestea contribuie la cresterea nivelului de zahar din sange, ceea ce determina eliberarea insulinei in organism, lucru care poate declansa anumite reactii hormonale. Asemenea reactii hormonale iti pot face organismul sa retina apa, ducand in final la aparitia inflamatiilor si a pungilor de sub ochi.

Migdalele reprezinta cheia succesului pentru o piele frumoasa, fiind foarte bogate in vitamina E, o vitamina esentiala pentru piele, par si unghii, au si un continut mare de zinc, un mineral necesar sanatatii si fermitatii pielii.

Mai trebuie sa stiti ca toate dietele presupun, in primul rand, detoxifierea organismului, iar semintele se afla la mare trecere pe listele de alimetatie corecta. Migdalele sunt sarace in uleiuri si de aceea nu ingrasa atat de mult, dar trebuie consumate moderat pentru ca au totusi un continut caloric ridicat.

De asemenea, ouale contin biotina, o vitamina solubila in apa ce apartine grupei de vitamine B, fiind astfel un aliat indispensabil frumusetii pielii, unghiilor si parului. Galbenusul de ou este partea cea mai nutritiva, insa si albusul contine vitamine precum vitamina E, B12, seleniu si proteine, asa ca cel mai recomandat este sa nu indepartezi albusul de ou.

Mai mult, sucul unei lamai asigura jumatate din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult, deoarece acesta contine vitamina B, fosfor, calciu si fier. Lamaia creste imunitatea, iar substantele antioxidante pe care le contine ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a celulelor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Care sunt alimentele care te fac mai frumoasa?

Lasă un răspuns