De ce fel de vitamine au nevoie femeile?0 Comments

Publicat in:
Etichete: Vitamina B6, Vitamina D, Vitamina E, vitamine femei, vitamine pentru femei

In momentul in care o femeie decide sa ia suplimente cu vitamine ar trebui sa se gandeasca la nevoile organismului ei. Vitaminele care sunt speciale pentru sanatatea femeii pot ajuta la echilibrarea nivelurilor hormonilor, pot incetini efectele imbatranirii si intari sistemul imunitar.

Este important insa sa iei in considerare varsta si echilibrul hormonal atunci cand alegi anumite suplimente, deoarece o femeie de 30 de ani are nevoie de vitamine in doze diferite fata de o femeie de 50 de ani.

Vitamine pentru femei

Vitamine pentru femei

Top vitamine pentru femei

Cel mai indicat este sa intrebi un medic, dar este bine si sa stii cat mai multe despre anumite vitamine. Iata care sunt cele 3 vitamine esentiale pentru sanatatea unei femei:

Top vitamine pentru femei #1 – Vitamina D

Vitamina D este esentiala pentru femei deoarece favorizeaza absorbtia calciului, care ajuta mai departe la mentinerea unor niveluri adecvate de calciu si fosfat pentru mineralizarea oaselor.

Suplimentarea organismului cu vitamina D este necesara pentru o buna dezvoltare a oaselor, avand in vedere ca o deficienta poate determina slabirea si fragilizarea lor, ceea ce poate duce in cele din urma la deteriorarea lor si la instalarea osteoporozei.

In plus, in afara de rolul pe care il are in ceea ce priveste oasele, vitamina D este buna si pentru sistemul imunitar si pentru reducerea inflamatiilor.

Top vitamine pentru femei #2 – Vitamina E

Vitamina E ajuta la protejarea corpului impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi, care pot contribui la dezvoltarea unor tipuri de cancer, inclusiv cancer la san.

Potrivit unui studiu publicat acum cativa ani in „New England Journal of Medicine„, femeile aflate la premenopauza care aveau si cazuri in familie de cancer la san, dar care au consumat cantitati mari de vitamina E, erau mai putin expuse riscului de a face cancer la san decat cele care nu consumasera vitamina E in doze mari.

Pe scurt, vitamina E protejeaza femeile de aceasta afectiune.

Top vitamine pentru femei #3 – Vitamina B6

Si aceasta vitamina este foarte importanta pentru sanatatea femeilor in special deoarece are un rol esential in

  • functionarea corecta a nervilor,
  • in sanatatea parului si a pielii,
  • in producerea de hormoni,
  • in rezistenta musculara,
  • in sanatatea mintala si emotionala si
  • in producerea de globule rosii.

In plus, suplimentele cu vitamina B6 pot ajuta in cazul mai multor afectiuni ale tendoanelor, ligamentelor si articulatiilor, cum ar fi in sindromul tunelului carpian.

Vitamina B6 este solubila in apa si, deoarece este excretata prin urina, cantitatea necesara trebuie refacuta zilnic.

Author: Corpul Uman
GoogleLink-uri Sponsorizate

De ce fel de vitamine au nevoie femeile?

Lasă un răspuns