Regimul Diabeticului0 Comments

Publicat in:


Regimul diabeticului

Diabeticul de tip 1 bine echilibrat trebuie să mănânce de toate, inclu­siv feculente, în caz contrar, el poate face obiectul indispoziţiilor şi al comelor hipoglicemice, după un program cât mai regulat posibil şi bine echilibrat pe parcursul zilei, în special în ceea ce priveşte micul dejun şi gustarea, în vederea repar­tizării aporturilor calorice.

Nimic nu îi este interzis diabeticului, el poate mânca inclusiv fructe şi deserturi care conţin o cantitate moderată de zahăr, la sfârşitul meselor, cu excepţia băuturilor dulci.

Ideal este ca masa să fie formată din 45 până la 50 % glucide şi din 30 % grăsimi, în schimb, consumul alimentelor, al produselor de cofetărie şi, în spe­cial, al apei gazoase şi al sucurilor de fructe vor fi evitate între mese.

Viata de zi cu zi

Un diabetic de tip 1 poate trăi per­fect normal, dacă respectă câteva reguli de igienă, cum ar fi orele de masă şi injecţia cu insulina.

Ei poate să facă sport, inclusiv intensiv sau la nivel înalt, să plece în vacanţă sau să iasă seara târziu în oraş, cu condiţia să aibă la îndemână trusa de urgenţă, care trebuie să conţină pli­culeţe cu glucoza sau o fiolă de glu­cagon, un hormon care va fi injectat în caz de hipoglicemie.

Mai mult decât în cazul celorlalţi, el trebuie să vegheze la o igienă corporală stric­tă, deoarece microbii adoră, în spe­cial, zahărul şi umiditatea apărute în urma transpiraţiei. Tabagismul nu este deloc recomandat deoarece accelerează complicaţiile diabetului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Regimul Diabeticului

Lasă un răspuns