Cum scapi de varice0 Comments

Publicat in:
Etichete: cum scapi de varice, tratament varice, varice

Varice

Varice

Stiati ca mai bine de 30% dintre femei prezinta vene varicoase? Altfel spus, 3/10 femei au varice pe picioare, iar numarul lor este intr-o continua crestere, pe masura ce media greutatii la femei creste de la an la an.

Ce sunt varicele?

Varicele sunt vene superficiale aflate sub piele ale caror valve cedeaza sub actiunea sangelui, astfel ca venele ajung sa isi schimbe pozitia si sa se dilate deregland, totodata, si cursul normal al sangelui catre inima.

Cauzele primare ale varicelor sunt leziunile si presiunea crescuta in venele picioarelor, insa de asemenea, aparitia venelor varicoase mai consecinta a greutatii in exces si a statului in picioare, precum si a statului prea mult jos dar si a unor leziuni fizice a venelor. Aceasta afectiune afecteaza, cu precadere, femeile, insa se manifesta intr-o proportie destul de mare si in randul barbatilor.

Tratamentul si preventia venelor varicoase

In prima faza, cand vine vorba de tratamentul varicelor, medicii vor recomanda tratamentul la domiciliu, care prevede tratarea simptomelor si a factorilor care au dus la aparitia venelor varicoase:

  • inceperea unui program de exercitii fizice aerobe;
  • renuntarea la fumat si la consumul de alcool;
  • purtarea unei perechi de ciorapi elastici care sa creeze presiune asupra venelor si sa nu le lase sa se extinda;
  • pe cat posibil, tinerea picioarelor intr-o pozitie ridicata;
  • evitarea grasimilor;

Atunci cand tratamentul primar nu da rezultate, medicii pot recomanda una dintre solutiile alternative:

  1. scleroterapia sau
  2. interventia chirurgicala

a) Scleroterapia: consta in injectarea unei substante cu efect sclerotic in vena varicoasa, urmand ca aceasta sa se inchida datorita leziunilor;

b) Interventia chirurgicala: in functie de procedeul ales se poate opta pentru extragere totala sau pentru legare la capete.

Mai exista un procedeu, anume terapia cu laser, insa folosirea lui este recomandata doar in cazul venelor mici. Aceasta terapie nu are contraindicatii, spre deosebire de scleroterapie sau de interventiile chirurgicale, care pot fi interzise atunci cand pacientii au problemele medicale care ar putea fi inrautatite prin folosirea procedeelor descrise mai sus.

Varicele nu reprezinta o problema pentru sanatate, insa pot cauza un disconfort psihic relativ mare. Intrucat problemele de ordin fizic pot fi rezolvate usor cu ajutorul tehnicilor descrise mai sus, mii de oameni se trateaza de varice in fiecare an fara nici cea mai mica problema.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum scapi de varice

Lasă un răspuns