Planta pentru combaterea florei microbiene intestinale0 Comments

Publicat in:
Etichete: astringent, boli, decoct, flora intestinala, flora microbiana, hemoragii, mataciunea, medicina, planta, Tratament, tratament naturist, uz intern

Mataciunea reprezinta o planta care creste si in tara noastra alaturi de alte locuri de pe continentul european. La noi, aceasta planta creste in zone umede, pe langa mlastini si are o tulpina inalta de circa 2 metri.

La aceasta planta frunzele sunt lanceolate, opuse, iar florile au culoarea rosie- violacee, sunt lungi si infloresc din iunie pana in septembrie.

Tratament naturist flora microbiana intestinala

Tratament naturist flora microbiana intestinala

Ce contine mataciunea

Conform expertilor, din punct de vedere chimic, aceasta planta contine galo-taninuri, salicarina, hidroxid feric, substante de natura flavonoidica, pigmenti antocianici, colina, glucoza, amidon, substante antibiotice, pectine, carotenoizi, substante minerale sau urme de ulei volatil.

Printre calitatile cele mai importante ale acestei plante se afla faptul ca este un foarte bun antibiotic natural, are rol de astringent si antidiareic, dar si poate sa inhibe dezvoltarea florei microbiene intestinale.

Cum se foloseste aceasta planta pentru uz intern?

Pentru tratamente de uz medicinal se utilizeaza partea aeriana a plantei. In medicina traditionala se foloseste pentru uz intern pentru tratarea unor boli precum diaree, dizenterie, flux menstrual dereglat, hemoptizie, hemoragii gastro-intestinale sau anumite infestari cu stafilococ auriu.

Se poate folosi sub forma de infuzie, decoct, pulbere sau extract fluid din planta.

Expertii mai spun ca pentru uz extern, mataciunea se poate utiliza pentru diferite dermatoze, rani, ulcer varicos, urticarie, vaginite, irigatii vaginale sau pentru efectuarea unor bai cu un decoct de planta maruntita.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Planta pentru combaterea florei microbiene intestinale

Lasă un răspuns