Cum realizezi echilibrarea hormonala0 Comments

Publicat in:
Etichete: actiune, crestere, femei, fibrom uterin, hormoni, lemn-dulce, marar, morcovi, ovare, seminte

Pentru persoanele care au probleme din cauza hormonilor sunt recomandate a fi consumate anumite plante printre care se afla si mararul, lemnul-dulce sau morcovii.

Semintele de marar – echivalentul estrogenului

Nutritionistii sunt de parere ca semintele de marar reprezinta un elixir al tineretii, deoarece au un efect similar cu cel al hormonului estrogen, mai ales ca acesta este secretat in cantitati tot mai mici dupa varsta de 40 de ani.

Probleme hormonale

Probleme hormonale

Efectele tratamentului cu seminte de marar sunt foarte benefice asupra epidermei tale: aceasta devine mai stralucitoare, sanii devin mai fermi si mai plini, iar ritmul de crestere a parului de pe corp se reduce simtitor. Totusi, aceste seminte sunt contraindicate in toate bolile precum fibrom uterin si mamar, cancer genital, sindrom premenstrual.

Lemnul-dulce activeaza estrogenul

Si lemnul-dulce contine fitoestrogeni care au o actiune mai puternica decat semintele de marar, spun specialistii. Acesta este recunoscut deoarece are capacitatea de activare a estrogenului, fiind folosit in preparate pentru cresterea si intarirea sanilor, dar si pentru accentuarea formelor feminine in cazul unei constitutii cu greutatea subponderala.

Lemnul-dulce este indicat si pentru combaterea infertilitatii, a hirsutismului si a frigiditatii la femei, a tulburarilor specifice premenopauzei si menopauzei, dar si pentru prevenirea si ameliorarea osteoporozei.

De ce sunt folositori mugurii de zmeur?

In plus, si mugurii de zmeur reprezinta un foarte bun reglator al actitatii ovarelor, as ac se utilizeaza pentru mentinerea sub control a tuturor fenomenelor care tin de menopauza: bufeuri, usturimi in zona genitala sau tulburari emotionale. Reprezentantele sexului frumos care fac tratamente cu muguri de zmeur vor incetini considerabil procesele de imbatrinire.

Mugurii de zmeur pot fi folositi si in tratamentul chistului ovarian, al fibromului uterin, nodulilor mamari, indiferent de natura lor, cat si al sindromului premenstrual.

O alta planta care are efecte benefice in aceasta directie este cretisoara. Aceasta este un bun reglator hormonal, cu o actiune diuretica, antihemoragica, astringenta, dar si cicatrizanta. Cretisoara este indicata in caz de dismenoree, tulburari de ciclu, respectiv amenoree sau hemoragie uterina. Ajuta la mentinerea sarcinilor in cazul femeilor cu predispozitie la avort si are efect favorabil in diminuarea simptomatologiei specifice menopauzei.

Si morcovii actioneaza asupra glandei hipofize si a ovarelor, deopotriva. Potrivit medicilor, atrofierea ovarelor este incetinita cu ajutorul florilor de morcov. In acest sens, va trebui sa amestecati o mana tocata de frunze si flori de morcov la inmuiat intr-un litru de apa. Dimineata, acest amestec se va stoarce si se bea acest preparat in trei reprize, de-a lungul zilei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum realizezi echilibrarea hormonala

Lasă un răspuns