Planta care calmeaza secretiile bronhice0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, lichen de prun, natural, naturist, planta, răceli, secretii bronhice, stari febrile, terapie, tinctura, Tratament

Lichenul de prun se mai numeste si „Evernia prunastri” si face parte din familia Usneaceae. Este o planta care a fost foarte utilizata in vechime pentru tratarea durerilor de piept sau a tuberculozei pulmonare.

Ce contine planta?

Potrivit specialistilor in fitoterapie, aceasta planta contine lichenina, acid cetraric, acid lichenic, acid stearic, acid everinic, acid ursinic, eozina, rizoninic, lecanoric, oxalat de calciu, oxalat de potasiu, vanilina, principii amare, mucilagii, depsidonel, esteri fenolici, dar si cloratranarina.

Secretii bronhice - tratament naturist

Secretii bronhice - tratament naturist

Actiune

Din punct de vedere farmaceutic, aceasta planta are, pentru corpul uman, o actiune de tip emolient, calmant, si poate sa stimuleze secretiile bronhice si sistemul nervos vegetativ.

Lichenul de prun stimuleaza secretia pancreatica si este un bun calmant al aparatului respirator si digestiv, colagog, poate sa fluidifice secretiile bronhice.

Secretii bronhice – Cum se prepara tinctura?

Expertii sunt de parere ca aceasta planta se poate folosi pentru tratarea unor boli hepatice, amigdalita, anorexie, bronsite, dizenterie, diabet, diaree, dispepsii, dureri de gat, faringita, ganglioni inflamati, greata, gripa, inflamatia tubului digestiv, intoxicatii cu metale grele, insuficienta pancreatica, laringita,pneumonie, raceli si stari febrile.

Ca si mod de folosire, pentru a va procura o pulbere din aceasta planta, aveti nevoie de o rasnita de cafea cu ajutorul careia sa transformati planta in pulbere. Se ia o lingurita de 3 ori pe zi, inainte de mese sau dimineata pe stomacul gol.

Pentru prepararea tincturii, aveti nevoie de 50g de praf de lichen. Acesta se va turna in circa 250 ml alcool alimentar de 70°. Dupa circa 2 saptamani, acest amestec se va strecura si se va pune intr-o sticla care se poate inchide etans. Pentru terapie, se va lua o lingurita diluata cu apa de 3-4 ori pe zi inainte de mese, sustin homeopatii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Planta care calmeaza secretiile bronhice

Lasă un răspuns