Alimente cu calorii negative0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, calorii, exemple, fructe, legume, negative, seminte

In realitate, nu exista alimente cu calorii negative, aceasta denumire fiind data alimentelor care consuma mai multe calorii, pentru a fi descompuse, digerate si asimilate, decat produc. Diferenta este compensata prin arderea grasimilor din corp.

Alimente cu calorii negative

Alimente cu calorii negative

De exemplu, o portie de pandispan cu fructe furnizeaza 350 de calorii, din care 100 sunt utilizate pentru digestia si absorbtia prajiturii, lasand 250 care se adauga la aportul zilnic de calorii. Totusi, o portie de varza de Bruxelles aduce 50 de calorii, dar sunt necesare 75 de calorii pentru a o digera, adica consuma 25 de calorii din rezerva de grasimi a organismului.

Se spune ca daca vei consuma in principal alimente cu calorii negative vei slabi de 3 ori mai repede decat daca stai nemancat(a), iar greutatea iti va scadea cu aproximativ 0,5 kg pe zi. Aceste afirmatii sunt greu de confirmat, dar conceptele de energie negativa si de ardere a grasimilor sunt macar realizabile. Intrucat unele alimente sunt fie foarte bogate in proteine, fie cu continut scazut de carbohidrati, ele sunt introduse in program.

Pentru a ajuta metabolismul cuiva sa arda grasimi 20 de ore din 24, trebuie totusi crescut consumul de oxigen, fie printr-un program de exercitii aerobice, precum mersul rapid, mersul cu bicicleta sau inotul, fie prin anumite exercitii de respiratie.

Citeste si Ce sunt caloriile negative!

Lista de alimente cu calorii negative

Legume: alge, andive, anghinare, broccoli, ceapa, dovleac, fasole verde, fenicul, mazare mangetout, morcovi, napi, papadie (frunze), ridichi, rosii, sfecla rosie, spanac, sparanghel, telina, varza chinezeasca, varza de Bruxelles, varza, vinete.

Fructe: afine, agrise, ananas, banane, caise, capsuni, cirese, clementine, coacaze albe, coacaze negre, coacaze rosii, grepfruit, kiwi, mere, mure, nectarine, papaya, pere, piersici, portocale, prune, prune goldane, prune renglote, rodii, smochine, visine, zmeura.

Nuci, alune, seminte: alune de padure, arahide, castane, fistic, macadamia, migdale, nuci de cocos, nuci, seminte de pin.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Alimente cu calorii negative

Lasă un răspuns