Cuprins articol:
Expertii in nutritie sustin ca este foarte adevarat ca anumite alimente au un efect de termogeneza foarte mare, incat ard literalmente caloriile in timp ce le mesteci, aflam din Health Magazine.
Aspectul inestetic al colaceilor prezenti in cele mai putin dorite locuri reprezinta avertismentul ca trebuie sa iei masuri. Astfel, nu numai silueta ta are de suferit, ci tot corpul tau, care este suprasolicitat prin excesul kilogramelor.
Potrivit specialistilor, este foarte util sa cunosti care sunt acele alimente, compusi, nutrienti, care stimuleaza arderile metabolice, ca sa poti fii mai sanatos.
Alimente indicate pentru arderea grasimilor
Cerealele integrale
Potrivit nutritionistilor, corpul tau arde de doua ori mai multe calorii consumand cereale integrale decat alimente procesate. Foarte bune sunt si alimentele bogate in fibre, cum ar fi faina de ovaz si orezul brun.
Carnea slaba
Se stie ca proteinele au un efect de ardere a grasimilor foarte puternic. Aproximativ 30% din caloriile produselor alimentare sunt arse in timpul digestiei. Spre exemplu, un piept de pui de 300 de calorii are nevoie de 90 de calorii pentru a-l digera.
Produsele lactate cu un continut scazut de grasime
Aceste produse sunt bogate in calciu si vitamina . Acestea ajuta la construirea si mentinerea masei musculare, esentiala pentru intretinerea unui metabolism robust.
Ceaiul verde, bun pentru a pierde in greutate
In Jurnalul American de Nutritie Clinica s-au semnalat beneficiile consumului de ceai verde asupra kilogramelor in exces. Cercetarile au aratat faptul ca oamenii care au baut zilnic 4 cesti de ceai au pierdut 6 kilograme in 8 saptamani.
Lintea
Expertii sunt de parere ca o ceasca cu linte furnizeaza 35% din cantitatea zilnica de fier necesara organismului. Vesti bune, deci. Mai ales ca peste 20% din disfunctiile metabolice se datoreaza deficitului de fier.
In momentul in care corpul uman este privat de unul din nutrientii sai, metabolismul incetineste, corpul neputand functiona eficient.
Ardeii iuti
Ardeii iuti contin capsaicina, un compus care da o lovitura dibace grasimilor, topeste caloriile suplimentare. Ardeii iuti se pot consuma in stare cruda, fiarta, uscata sau sub forma de pulbere. In plus, acestia se mai pot adauga in supe ciorbe, sosuri si mancarurile cu carne.