Dieta cu dovlecei0 Comments

Publicat in:
Etichete: beneficii, beneficii dieta cu dovlecei, cura de slabire, dieta cu dovlecei, dieta de slabit, meniu, pareri, retete, slabire cu dovlecei

Daca vrei sa slabesti sanatos, solutia nu este sa te infometezi, ci sa optezi pentru o dieta simpla, usoara si care iti permite sa consumi mai multe tipuri de alimente, pentru a nu provoca diferite carente organismului tau. Incearca dieta cu dovlecei si vei reusi sa slabesti 3-4 kilograme in doar doua saptamani.

Iata care sunt beneficiile dietei cu dovlecei si cum poti prepara aceasta leguma prietenoasa cu silueta ta!

Dieta cu dovlecei

Dieta cu dovlecei

Beneficiile dietei cu dovlecei

Dovlecelul te poate ajuta sa slabesti mai mult decat iti inchipui, avand in vedere ca acesta stimuleaza digestia, avand efecte diuretice si ca are aproximativ 25 de calorii la 100 de grame. De asemenea, are in compozitie multe vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E, K) si minerale (fosfor, fier, potasiu, calciu, cupru, mangan, magneziu, sodiu, seleniu, zinc) esentiale pentru starea de sanatate generala a organismului.

O dieta cu dovlecei favorizeaza scaderea nivelului de zahar din sange si potoleste pofta excesiva de a consuma diferite alimente nocive pentru organism. In plus, te poate ajuta sa previi si sa tratezi o multime de afectiuni: scade nivelul colesterolului si al tensiunii arteriale, mentine sanatatea oculara, imbunatateste memoria, previne cancerul, mentine sanatatea sistemului osos, protejeaza articulatiile si intareste sistemul imunitar.

Idei de retete pentru dieta cu dovlecei

Dovlecelul este o leguma din care se pot pregati o multime de preparate gustoase. El poate fi consumat atat in stare cruda, in salate sau la aperitive, in special daca este tanar, cat si fiert sau la gratar.

Include aceste retete in dieta cu dovlecei

Aperitive cu dovlecei: un dovlecel, doua rosii, 100 g de branza de capra, ulei de masline (optional), sare, piper, busuioc.

Tot ce trebuie sa faci este sa tai leguma in felii pe care sa le presari cu sare si piper. Taie si rosiile si pregateste-le pe gratar, dupa care aseaza-le peste feliile de dovlecel, deasupra aseaza branza de capra, presara busuioc si pune o picatura de ulei de masline. Astfel ai obtinut un aperitiv gustos, aromat si foarte usor de preparat.

Rulouri de dovlecei: doi dovlecei, 150 g de branza, patrunjel, suc de lamaie, spanac, busuioc, ulei de masline, sare, piper.

Taie dovleceii pe lungime si aplica ulei de masline, sare si piper pe felii, dupa care prepara-le pe grill aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Amesteca branza, patrunjelul si sucul de lamaie intr-un bol. Dupa ce dovlecelul este gata, pune pe fiecare felie putin amestec de branza, adauga o frunza de spanac si presara busuios. Ruleaza felia si aranjeaz-o pe un platou, astfel incat sa nu se desfaca. Repeta aceiasi pasi si cu restul feliilor.

Pareri despre dieta cu dovlecei

Daca ai urmat si tu dieta cu dovlecei, impartaseste-ne din experienta avuta. A dat rezultatele dorite aceasta dieta de slabit? Ceilalti membrii ai comunitatii noastre asteapta sfatul tau? Nu ai testat-o, dar ai in plan? Spune-ne ce crezi despre ea si membrii comunitatii noastre iti vor intoarce favorul, la un moment dat!

Foloseste rubrica de comentarii de mai jos!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta cu dovlecei

Lasă un răspuns