Afectiuni tratate cu laptuca0 Comments

Publicat in:
Etichete: cura, decoct, insomnie, laptuca, planta, simptome, ten, Tratament

Laptuca reprezinta o planta medicinala care se intalneste in tara noastra si care este foarte bogata in fier, potasiu, magneziu, zinc, cupru, iod, fluor. Planta are si multa clorofila, carbonat de calciu sau vitaminele A, B, C si D. Laptuca mai contine un element care se foloseste pentru tratarea unor tulburari nervoase, denumit lactucarium.

Laptuca

Laptuca

Acesta este foarte eficient pentru insomnie, tuse nervoasa ori convulsiva, palpitatii sau tahicardie.

Potrivit specialistilor in medicina naturista, efectul sedativ al acestei plante este apreciat din cele mai vechi timpuri.

Se poate folosi pentru tratarea incontinentei urinare. In acest sens, se poate face un tratament de circa 14 zile. Daca suferiti de o astfel de boala, trebuie sa stiti ca laptuca este consumata in special sub forma de decoct, care se prepara dupa urmatoarea reteta: se pune o laptuca intr-un litru de apa, se fierbe timp de 45 de minute si se beau trei pana la patru cesti pe zi, dupa fiecare masa principala.

Potrivit specialistilor, aceasta cura se recomanda si celor care au probleme cu insomnia, in cazul carora se mai recomanda consumul unei cani cu decoct cu 20 de minute inainte de culcare.

Lactucarium-ul se gaseste in cantitati suficiente si in extractul fluid de laptuca, iar acesta trateaza dismenoreea la femei.

Laptuca favorizeaza evacuarea tubului digestiv

Expertii sunt de parere ca terapia cu laptuca este una care poate detoxifica corpul uman cu succes. In plus, daca se foloseste sub forma de decoct, laptuca reprezinta un remediu care favorizeaza evacuarea tubului digestiv, alina tusea nervoasa si provoaca somn.

Laptuca este eficienta in afectiunile in care ficatul este marit, iar cei care consuma laptuca in mod regulat apreciaza si efectul sau laxativ. Aceasta planta combate constipatia si stopeaza fermentatia intestinala.

Planta este foarte folositoare in cazul in care faceti insolatie, iar pentru uz extern, laptuca e recomandata persoanelor cu ten uscat. Daca suferiti de insolatie, trebuie sa fierbeti o laptuca la foc mic, timp de o ora. Se va strecura apa in care a fost fiarta si se aplica planta, din abundenta, pe partile afectate.

Acest procedeu trebuie repetat de doua ori pe zi.

Daca aveti tenul uscat, trebuie sa se fiarba doua laptuci, cu cotor cu tot, intr-un litru si jumatate de apa, timp de 25 de minute. Se strecoara lichidul si se toarna intr-o sticla inchisa ermetic. Se utilizeaza pe post de lotiune, cu rol de a calma iritatiile, de a elimina roseata si de a combate acneea.

Trebuie sa fiti atenti, deoarece acest decoct nu se pastreaza mai mult de trei zile. Expertii mai spun ca in cazul in care suferiti de panaritiu, se fac cataplasme cu frunze fierte, care se aplica pe locul afectat de trei ori pe zi.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Afectiuni tratate cu laptuca

Lasă un răspuns