Afectiuni tratate cu pufulita0 Comments

Publicat in:
Etichete: cancer de prostata, experti, infuzie, pufulita, tinctura, Tratament

Pufulita este o planta care creste in tara noastra si care are calitati naturiste, fiind folosita pentru uz medicinal. Aceasta planta se mai numeste pufulita cu flori mici, iar astfel sunt cunoscute mai multe specii inrudite: Epilobium hirsutum, cu flori rosii, Epilobium montana, cu flori alb-roz, Epilobium parviflorum, cu florile foarte mici si Epilobium angustifolium, care are frunzele foarte inguste.

Pufulita

Pufulita

Potrivit expertilor, toate aceste specii de pufulita au aceleasi proprietati terapeutice.

Pufulita se foloseste pentru uz medicinal in scopul tratarii unor afectiuni precum: adenomul de prostata, cancerul de prostata, scrotal, genital si renal, hepatita virala, ulcer gastro-duodenal, cistita si litiaza urinara.

Tinctura din planta de pufulita

Expertii recomanda tinctura din planta de pufulita pentru adenom de prostata si hepatita virala. Potrivit fitoterapeutilor, pufulita folosita sub forma de tinctura extrage foarte bine principiile active, fiind rapid asimilata de corpul uman.

Pentru cazul in care suferiti de adenom de prostata, va trebui sa folositi tinctura, care este forma de administrare cu cele mai rapide rezultate. In acest sens, veti lua o lingurita intr-o jumatate de pahar cu apa, de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Trebuie spus ca in aceasta situatie, tratamentul este de circa 90 de zile.

Pentru hepatita virala de tip A, B, C sau ciroza, pufulita este foarte eficienta in combinatie cu plantele amare, care-i potenteaza foarte mult actiunea favorabila asupra ficatului.

In scopul tratarii hepatitei, aceasta planta se foloseste printr-o combinatie de tinctura de pufulita si rostopasca. Din acest amestec se va consuma o lingurita diluata in jumatate de pahar de apa, inainte de fiecare masa.

Planta buna pentru bolile ficatului

In cazul in care suferiti de ciroza, trebuie sa stiti ca se administreaza pulberea de pufulita, combinata in proportii egale cu anghinare si pelin. In acest caz, se va lua cate o lingurita de patru ori pe zi, pe stomacul gol.

De asemenea, se mai foloseste o pulbere fina din planta de pufulita impotriva bolilor de ficat in forma avansata.

Infuzia din pufulita

In plus, infuzia din pufulita este foarte buna pentru tratarea cancerului de prostata, rectal, genital, scrotal sau pentru ulcer gasto-duodenal. Planta se foloseste mai ales in tratarea afectiunilor tumorale, in special cele cu localizare in zona rinichilor, pe traiectul urinar sau la prostata.

Este utilizata ca si adjuvant in cancerul de prostata, scrotal, genital, renal. In aceste cazuri se foloseste infuzia de pufulita, care se prepara prin macerare combinata cu infuzare. Aceasta infuzie are efecte imunostimulente asupra aparatului genital si urinar.

Pentru aceste afectiuni, se administreaza infuzie de pufulita, in cure de circa 6 luni, cate trei cani pe zi, pe stomacul gol. Pentru ulcerul gastro-duodenal, trebuie sa se consume circa 2-3 cani de infuzie de pufulita pe parcursul unei zile, mai spun specialistii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Afectiuni tratate cu pufulita

Lasă un răspuns