Cuprins articol:
Unul dintre cele mai populare alimente din lume este tapioca. Acesta este foarte hranitor pentru copii, dar si pentru adulti. Cum se poate obtine tapioca? Aceasta se obtine din partea fibroasa a radacinii de casava, o planta care creste mai ales in Brazilia si care poate atinge dimensiuni de pana la 3 m inaltime.
Trebuie spus ca radacina acestei plante este bogata, in procesul de productie fiind procesata si transformata in faina, boabe sau fulgi de tapioca.
Ce contine
Nutritionistii sustin ca 100 gr tapioca contin circa 351 calorii, 0,2 gr lipide, 85g glucide, precum si vitaminele A, B1, B2 si C. Ca si aspect, tapioca arata ca faina obisnuita, usor mai inchisa la culoare si se foloseste pentru prepararea budincilor, a prajiturilor, deserturilor si piftiilor.
Cand este recomandata
Poate fi utilizata cu succes in cazul in care o veti adauga in compozitia supelor si a sosurilor. Tapioca este recomandata in alimentatia copiilor mai ales, deoarece este destul de lejer de digerat, are calitati antiseptice, cicatrizante si dezinfectante uimitoare.
Beneficii
Expertii mai spun despre tapioca ca imbunatateste tranzitul intestinal si are o influenta benefica in caz de colita sau ulcer gastrointestinal.
Trebuie spus ca tapioca nu contine gluten, asadar reprezinta un aliment de baza in nutritia celor care sufera de enteropatie glutenica sau boala celiaca. Tapioca se adauga pentru ingrosare la supe si sosuri, pentru ca este mai putin costisitoare decat faina, de exemplu.
Nutritionistii sustin ca ea poate fi adaugata la produsele din carne cum ar fi burgerii, ca un fel de ingredient stabilizator.
Tapioca trebuie udata si apoi fiarta impreuna cu un lichid pentru a forma un gel si a se adauga alimentelor inainte de preparare. In Romania, tapioca se comercializeaza sub forma de pulberi in diferite magazine naturiste.