Cum slabesti cu ajutorul unui jurnal de dieta?0 Comments

Publicat in:
Etichete: ce notezi, ce notezi in jurnalul de dieta, cum slabesti, jurnal de dieta, jurnal de dieta in sarcina, jurnalul de dieta, sfaturi

Daca vrei sa tii un jurnal cu ceea ce mananci, asta nu inseamna acelasi lucru cu a tine o lista de cumparaturi. Expertii spun ca trebuie sa dovedesti corectitudine si sa scrii exact ceea ce consumi si asta in fiecare zi.

Jurnal de dieta

Jurnal de dieta


Un jurnal de dieta te poate ajuta sa respecti, chiar si dupa o cura de slabire, regulile unei vieti sanatoase.

Jurnalul de dieta este ideal in cursul curelor de slabire, pentru ca este dovada concreta a efortului pe care il faci. Este important faptul ca notezi, cu detalii, ceea ce mananci, este cea mai buna forma de autocontrol.

Jurnalul de dieta trebuie sa fie foarte exact. Ar fi bine sa fii foarte precis(a) si noteaza exact cat mananci si cand ai mancat. A scrie ceea ce mananci este util chiar daca nu urmaresti neaparat sa slabesti.

Foloseste tehnica disponibila in zilele noastre pentru usurinta. Jurnalul poate fi tinut, de exemplu, cu ajutorul telefonului mobil.

Este bine sa faci poze la ceea ce mananci. Imaginea te ajuta sa iti amintesti marimea portiilor si detalii referitoare la sosurile si garniturile care, sunt foarte bogate in calorii.

Este bine sa fii corect(a) si sa notezi inclusiv bomboanele si bucatele mici de ciocolata. Nimic din ceea ce mananci nu este neimportant. Dimineata, la micul dejun, trece in revista ceea ce ai mancat in ziua precedenta. Iti vei da seama daca ziua a fost una decenta sau daca ai depsit limita celor 2.000 de calorii, valoare considerata optima pentru o femeie adulta cu o greutate normala.

Este important sa iti notezi in jurnalul dietei tale si cata apa bei. Hidratarea este fundamentala pentru o viata sanatoasa. S-ar putea sa constati ca bei mult prea putina apa si trebuie sa iei masuri.

De asemenea, trebuie sa scrii despre momentele din zi in care simti nevoia de ceva dulce sau de ceva sarat.

Aceste dorinte reprezinta un semn care arata anumite dezechilibre si daca le constientizezi, vei putea sa le corectezi usor.

Expertii spun ca pofta de zahar este un indiciu ca esti obosita sau ca micul dejun a fost insuficient. Pofta pentru ceva sarat indica ca esti deshidratata.

Senzatia de foame este apreciata pe o scara de la unu la cinci. Potrivit Asociatiei Americane a Nutritiei sanatoase, cinci este echivalentul pentru un stomac plin, iar unu pentru „foame de lup”. Ar fi bine sa nu ajungi niciodata in situatia unu sau cinci. Mananca atunci cand simti ca foamea este la nivelul doi si nu depasi niciodata nivelul trei-patru al satietatii.

Dorinta de a manca releva si alte detalii despre tine. Daca esti foarte vesela sau foarte trista fa aceste mentiuni in jurnal. O sa afli despre tine ca mananci mai mult cand este trista, stresata sau obosita, dar si ce alimente preferi in astfel de situatii.

Specialistii spun ca oamenii au tendinta sa consume mai multe alimente cand sunt furiosi, singuri, deprimati sau atunci cand sunt entuziasti si fericiti.

Este bine sa notezi in jurnalul de dieta si care este locul tau preferat pentru a manca, pentru ca televizorul sau statul in fata calculatorului poate stimula sau tempera apetitul, iar cu ajutorul unui jurnal vei putea controla pofta de mancare.

Un jurnal de dieta este extrem de important si in sarcina pentru a tine sub control kilogramele pe care le acumulezi. Ulterior, va fi mult mai usor sa-ti dai seama unde ai gresit si ce trebuie sa faci pentru a reveni la o greutate optima.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum slabesti cu ajutorul unui jurnal de dieta?

Lasă un răspuns