Calmare durere – Trucuri prin care poti pacali durerea0 Comments

Publicat in:
Etichete: calmare durere, calmearea durerii, control, durere, societate, trucuri, zambet

Calmare durere – Toleranta la durere nu este tocmai un avantaj al societatii de astazi, cand o simpla pastila poate atenua simptomele de acest fel. Cu toate astea, exista multe alte trucuri eficiente, fara substante toxice adaugate, care pot pacali stimulii durerosi. Cracked prezinta cele mai eficiente trucuri prin care creierul nostru poate respinge durerea.

Trucuri calmare durere

Trucuri calmare durere

Calmare durere – Bea cafea sau alta bautura cofeinizata

Desi de multe ori estti tentat sa apelezi la medicamentele, cand te confrunti cu o durere groaznica ce te impiedica sa fii in forma, afla ca ai la indemana o varianta naturala de a remedia situatia.

In cadrul unui studiu, savantii au impartit voluntarii in doua grupuri care au efectuat un antrenament dur, dupa care le-a fost masurat nivelul de intensitate a durerii.

Unui grup i-au fost date capsule de cofeina, echivalente a 2 cesti si jumatate de cafea, in timp ce celuilalt grup i-au fost administrate doar capsule placebo. La final, membrii primului grup au inregistrat o crestere majora a tolerantei la durere. Acestia au spus ca dupa antrenament au realizat cu succes si fara sa resimta dureri activitati zilnice precum mersul pe jos sau urcatul si coboratul treptelor.

Intr-un alt studiu, voluntarii au facut timp de o ora munca administrativa de birou, ce presupune dureri de umeri, de gat sau de incheieturi. Inainte de inceperea experimentului, oamenii de stiinta au permis catorva dintre voluntari sa bea cafea. S-a constatat ca persoanele care au consumat cafea au raportat o intensitate mai mica a durerii.

Calmare durere – Priveste cu atentie partea corpului care te doare

Atunci cand simti o durere violenta, esti tentat sa eviti locul care te supara. Este recomandat sa il privesti mai atent, pentru ca asa vei scadea nivelul durerii.

Studiile au aratat ca durerea poate fi diminuata privind partea corpului care te doare. Intr-un experiment realizat pe pacienti care acuzau dureri de spate cronice, savantii au utilizat niste oglinzi, astfel incat pacientii sa-si vada spatele. Prin acest demers, s-a redus semnificativ durerea simtita de subiecti.

Calmare durere – Incearca sa fii zambitor si sa razi de situatie

O astfel de reactie nu pare chiar la indemana oricui, atunci cand apar dureri crunte. Se pare ca, intr-adevar, rasul e cel mai bun medicament din lume. Daca vei rade, vei creste toleranta la durere! Asta se intampla, nu doar pentru ca iti distrage atentia, ci pentru ca prin intermediul rasului se elibereaza endorfinele la nivelul creierului, care au rolul de a  „ucide in mod natural” durerea.

In cadrul mai multor studii, voluntarii s-au uitat la filmulete amuzante, observandu-se ca subiectii care s-au uitat la clipuri vesele aveau un prag al durerii mai mare. Circa 15 minute de ras au fost suficiente pentru a creste toleranta la durere cu 10%.

Calmare durere – Incearca sa te convingi ca durerea este folositoare

Oamenii de stiinta afirma ca pana si durerea este folositoare, insa doar anumite tipuri de durere se incadreaza aici. De exemplu, durerile de dupa un antrenament fizic sunt benefice corpului si ar trebui sa le suporti pentru ca iti produc o stare generala de bine.

In urma unor teste in care cercetatorii au indus durerea prin limitarea alimentarii cu sange la un brat, in randul membrilor a doua grupuri de voluntari. Fiecare voluntar a fost pus in situatia de a-si tolera durerea cat de mult posibil.

Membrii primului grup credeau eronat ca experimentul va avea un efect negativ asupra bratului, in timp ce membrilor din cel de-al doilea grup li s-a spus ca procedura avea sa fie benefica intregului sistem muscular. Astfel, durerea va fi mai folositoare, cu cat va fi mai mare. S-a demonstrat ca toleranta la durere in cadrul grupului secund era mult mai mare, ca in primul grup.

Calmare durere – Priveste o fotografie cu ceva terifiant

De fiecare data cand ne confruntam cu situatii tensionate, multi ne spun sa ne gandim la „ceva frumos”. Expertii spun insa, ca mult mai eficienta ar fi solutia inversa. Savantii au facut un experiment in care voluntarii priveau la o colectie de fotografii cu adevarat ingrozitoare, la instantanee placute sau la imagini neutre, in timp ce asupra lor li se executau stimuli durerosi.

S-a constatat ca voluntarii care s-au uitat la imaginile neplacute au fost capabili sa tolereze durerea mult mai bine decat cei care au privit fotografii placute. Socul vizual a redus perceptia asupra durerii, pentru ca atunci cand te uiti la o imagine socanta, atentia iti este foarte solicitata, iar reflexul este ca ajungi sa uiti de durerea fizica.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Calmare durere – Trucuri prin care poti pacali durerea

Lasă un răspuns