EpilepsiaUn comentariu

Publicat in:
Etichete: criza, epilepsia, epilepsiile generalizate, epileptici

Epilepsia este o boală caracterizată prin repetarea cronică a descărcărilor (activări bruşte) în creier. Tratamentul poate preveni apariţia crizelor şi permite bolnavului să ducă o viată normală.

Oricine poate face o dată în viaţă o criză de epilepsie. In acel moment se produce o activitate exagerată, dar trecătoare, într-o zonă a cortexului cerebral. Dar termenul epilepsie nu este folosit în adevăratul sens al cuvântului decât pentru a desemna situaţia în care crizele se repetă timp de luni sau de ani întregi. Epilepsia poate fi provocată de o tumoare cerebrală sau de o agresare a creierului de natură toxică.

FORMELE DE EPILEPSIE
Se pot distinge epilepsii generalizate şi epilepsii parţiale, în funcţie de producerea descărcării în tot cortexul sau într-o zonă a acestuia.

Epilepsiile generalizate. Aceste activări bruşte ale cortexului cerebral îşi găsesc expresia în crizele majore şi în cele minore.  Criza majoră . Este o criză marcată de o pierdere totală şi bruscă a cunoştinţei şi de convulsii care durează între 5 şi 10 minute. Acest episod începe cu un strigăt, după care bolnavul cade la pământ şi se poate lovi. Pe urmă survin trei faze succesive foarte distincte: faza numită tonică, marcată de contracţii violente ale întregului corp (în această fază, bolnavul îşi poate muşca limba);

CÂTEVA REGULI DE RESPECTAT

In cazul epilepsiilor legate de lumină, numite epilepsii foto-sensibile, bolnavul trebuie să stea la o anumită distanţă de ecran când se uită la televizor, lucrează la computer sau joacă jocuri video; de asemenea, trebuie ca încăperea în care se află să fie suficient luminată. Printre altele, unele sporturi nu sunt deloc recomandate epilepticilor, căci declanşarea crizelor le-ar putea pune viaţa în primejdie: acest lucru se poate întâmpla în cazul scufundărilor, alpinismului, pilotării unui avion sau paraşutismului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Epilepsia

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns