Tratamentul hemoroizilor – tipuri de tratamente0 Comments

Publicat in:
Etichete: constipatie, infectii, proceduri chirurgicale, supozitoare, tratamentul hemoroizilor

Tratamentul hemoroizilor

Tratamentul hemoroizilor

Tratamentul hemoroizilor

Difera in functie de simptome, stadiul bolii si complicatiile acesteia.

Igiena locala riguroasa reprezinta un element de maxima importanta. Sub tratament, simptomele vor disparea in cateva zile.

Tratamentul hemoroizilor – TIPURI DE TRATAMENTE

1. Tratarea hemoroizilor – tratamentul medicamentos – In cazul in care hemoroizii produc doar un disconfort minor, medicul ar putea recomanda utilizarea unor creme, unguente, supozitoare sau tampoane care vor fi eliberate fara prescriptie medicala. Aceste produse contin ingrediente cum ar fi hidrocortizonul, care ar putea calma durerea si mancarimile, cel putin temporar. Nu se va folosi o crema eliberata fara prescriptie medicala sau alte produse mai mult de o saptamana, cu exceptia cazului in care doctorul indica acest lucru. Produsele pot provoca reactii adverse, cum ar fi eruptiile cutanate, inflamatii si subtierea pielii.

2. Tratarea hemoroizilor – Proceduri minim invazive
– Daca un cheag de sange s-a format intr-un hemoroid extern, medicul ar putea considera necesara eliminarea cheagului printr-o simpla incizie, procedura care va oferi o ameliorare rapida. In cazul hemoragiilor persistente sau a hemoroizilor durerosi, medicul ar putea recomanda diverse proceduri minim invazive.

– Ligatura cu banda de cauciuc in tratamentul hemoroizilor presupune introducerea de catre specialist a uneia sau doua benzi mici de cauciuc in jurul bazei hemoroidului pentru a opri circulatia sanguina la nivelul acestuia. Hemoroidul se va usca si va cadea in maxim o saptamana. Procedura numita si ligaturarea cu banda de cauciuc este eficienta in cazul multor oameni. Legarea hemoroizilor cu benzi elastice poate fi incomoda si poate provoca sangerari, care s-ar putea declansa la doua-patru zile dupa procedura. Totusi acestea sunt rareori severe.

– Scleroterapia hemoroidala
– In cadrul acestei proceduri medicul injecteaza o solutie cu substante chimice in tesutul hemoroizilor in scopul de a-i micsora. Injectia provoaca dureri minore sau chiar deloc, dar poate fi mai putin eficienta decat ligatura cu banda de cauciuc.

– Coagularea (raze infrarosii, laser sau bipolara) in tratamentul hemoroizilor
– Tehnicile de coagulare implica laserul, lumina infrarosie sau caldura. Acesta provoaca efecte secundare minore, sangerare si rigidizarea si contractarea hemoroizilor interni. Totusi tehnica este asociata cu o rata mai mare de recurenta a hemoroizilor decat legatura cu banda de cauciuc.

3. Tratarea hemoroizilor – Proceduri chirurgicale in tratamentul hemoroizilor – In cazul in care alte proceduri nu au avut succes sau hemoroizii sunt de dimensiuni importante, medicul poate recomanda interventia chirurgicala. Operatia poate fi efectuata ambulatoriu sau necesita internare in spital peste noapte.

– Indepartarea hemoroizilor – In timpul unei hemoroidectomii, chirurgul indeparteaza tesutul excesiv care provoaca sangerari. Pot fi folosite diverse tehnici. Operatia se poate face cu anestezie locala combinata cu sedare, anestezie spinala sau generala. Hemoroidectomia este modalitatea ce mai eficienta si completa de a elimina hemoroizii dar implica cea mai mare rata de complicatii. Aceasta poate presupune dificultatea temporara de golire a vezicii urinare si infectii ale tractului urinar, ca urmare a acestei probleme. Majoritatea oamenilor se confrunta cu dureri dupa procedura. Disconfortul poate fi ameliorat cu medicamente. Baile de sezut cu apa calda pot fi utile.

– Hemoroidectomia capsata sau hemoroidopexie capsata
blocheaza fluxul de sange catre tesutul hemoroidal. Capsarea implica, in general, mai putina durere decat hemoroidectomia si permite revenirea mai rapida la activitatile zilnice. Comparativ cu hemoroidectomia, capsarea a fost asociata cu un risc mai crescut de recurenta si prolaps rectal.

4. Tratarea hemoroizilor – Remedii naturiste

– Tratamentul hemoroizilor – Baile de sezut
– Apa calda relaxeaza muschii sfincterului si poate ajuta la calmarea durerii asociate cu hemoroizii proeminenti. In acest scop se va umpla cada cu apa calda fara sa se adauga nimic altceva in interior. Se va sta in apa timp de 15 minute. Acest procedeu se va repeta de mai multe ori pe zi. Cand hemoroizii sunt inflamati, baile de sezut pot fi o modalitate rapida de ameliorare a disconfortului.

Tratamentul hemoroizilor – Vaselina sau oxid de zinc
– Studiile au demonstrat ca vaselina sau oxidul de zinc pot fi folosite local pentru a reduce durerea si inflamatia hemoroizilor. Se va aplica o cantitate mica de vaselina sau oxid de zinc pe un tampon de vata si se va aplica pe zona umflata. Zona trebuie pastrata uscata si curata. Nu se va folosi hartie igienica parfumata, sapun sau alte produse care contin substante chimice care pot irita pielea.

Tratamentul hemoroizilor – Semintele de psyllium
– Cea mai frecventa cauza a hemoroizilor este o dieta saraca in fibre, care provoaca constipatie si determina scaune dificil de eliminat. Semintele de psyllium sunt bogate in fibre si ajuta la obtinerea unui scaun moale, dar si la prevenirea hemoroizilor, eliminarea scaunului fiind mai putin dureroasa.

Se va administra o lingurita de seminte de psyllium alaturi de un pahar de apa, in fiecare dimineata, ca parte a micului dejun, timp de o saptamana. In a doua saptamana aceeasi combinatie sa va adauga la masa de pranz, iar in a treia inainte de cina. Atunci cand vor fi utilizate semintele de psyllium de trei ori pe zi, nu se vor mai consuma alte tipuri de suplimente care contin fibre si se va consuma suficienta apa, deoarece scaunele moi se formeaza prin absorbtia apei de catre fibre.

Recomandat ar fi ca fiecare persoana sa bea minim doi litri de apa pe zi (0.15 ml de apa pentru fiecare kilogram din greutatea totala).

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratamentul hemoroizilor – tipuri de tratamente

Lasă un răspuns