Despre Hemoroizi – Cauze si tratamentUn comentariu

Publicat in:


Hemoroizii

In Europa, jumatate din populatia adulta sufera de hemoroizi. Hemoroizii reprezinta vene varicoase, localizate in zona rectului. Denumirea acestei afectiuni, in terminologia medicala (nodus haemorrhoidalis), este de origine greaca, semnificand „scurgeri de sange”.

Hemorizii pot fi externi sau interni. Cei externi se localizeaza in afara sfincterului, iar cei interni sub mucoasa rectului. Ei reprezinta vene varicoase in zona rectului.

Simptome

– Sangerari repetate la defecatie, urme de sange in scaun, pe hartia igienica, in vasul de toaleta
– Dureri ocazionale in timpul defecatie ce pot iradia spre anus
– Senzatie de arsura in zona anusului cu ocazia defecatiei
– Cu ocazia defecatiei si noaptea, prurit si supurare in zona anusului

Aparitia Hemoroizilor

Vasele de sange din zona rectului se dilata, ca urmare a presiunii venelor crescute in mod anormal datorita peristalticii intestinale.
Un rol semnificativ in aparitia hemoroizilor il joaca si slabiciunea ereditara a tesutului conjuctiv.

La cresterea presiunii venelor poate contribui si fortarea defecatiei in timpul peristalticii intestinale cauzate de constipatie, precum si diverse boli ale ficatului, sarcina sau procesul nasterii, chiar si tusea rebela declansata de o bronsita cronica sau de fumat, deoarece in timpul tusei presiunea abdominala creste semnificativ.

Tratamentul Hemoroizilor

In majoritatea cazurilor nu este necesara interventia medicala. mucoasa lezata este dureroasa. Durerile si spasmele pot fi ameliorate cu ajutorul supozitoarelor, unguentelor. In cazurile problematice, mai ales cand boala apare pentru prima oara, adresati-va medicului specialist.

Ce are de facut bolnavul

In cazurile simple, hemoroizii se pot trata prin multa miscare si regim alimentar bogat in fibre, ceia ce duce la imbunatatirea tranzitului intestinal si la defecare regulata.

Simptomele pot fi atenuat si cu ajutorul medicamentelor disponibile in farmacii, care se elibereaza fara reteta.

Cum se pot preveni hemoroizii?

Un efect benefic, preventiv il au miscarea si alimentatia bogata in fibre, insotite de defecatie regulata, in caz de nevoie , cu ajutorul unui laxativ usor.

Cand ne adresam medicului?

In general hemoroizii se trateaza ambulatoriu. Din pacate, excrescentele mucoasei intestinale, devenit cronice, pot fi rezolvate numai pe cale chirurgicala.

Cum procedeaza medicul

Tratamentul ambulatoriu al hemoroizilor in stadiu incipient nu necesita nici macar concediu medical. Insa, in cazurile grave, cronice, excrescentele pot fi indepartate pe cale chirurgicala.

Evolutia Bolii

Primele simptome ale hemoroizilor: dureri la nivelul canalului anal in timpul si dupa actul defecatiei, respectiv prurit puternic. In cazul de scaune moi, fara tratament, aceste simptome pot sa dipara intr-o perioada de pana la o saptamana. Dilatarea vaselor de sange insa ramane.

Din acest motiv zona anusului va supura si poate sa apara o eczema. Uneori , pe suprafata scaunului se pot observa mici urme de sange proaspat (rosu) sau coagulat (negru). Hemoroizii interni debuteaza cu o durere surda.

La defecatie, in cazuri grave, hemoroizii interni pot iesi si ramane pe dinafara, se pot tumefia sau, chiar mai mult, se pot bloca – ceea ce poate duce la formarea trombozei (hemoroizi trombozati). In conditii normale, aceasta iesire dureroasa se retrage 8-10 zile. Vor ramane numai cateva mici excrescente ce pot cauza usor greutati la tolerate.

Pericole, eventuale complicatii

Hemoroizii sunt mai mult  neplacuti decat periculosi. In orice caz, trebuie clarificat ca aceste simptome sa nu ascunda modificari mai grave.

ATENTIE!!

Aproape in toate cazurile, scaunul cu sange este cauzat de hemoroizi. In cazul persoanelor peste 50 de ani, acesta poate sa reprezinte si simptomele unei tumori ale intestinului gros. Tumoarea intestinala diagnosticata la timp poate fi tratata mai eficient.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Despre Hemoroizi – Cauze si tratament

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns