Pneumonia0 Comments

Publicat in:
Etichete: alergiile, alte reacţii imune, infecţia alveolară, pneumonia, radiaţiile

CE ESTE PNEUMONIA ?

Boala numită pneumonie se localizează la nivelul plămânilor, organele cu ajutorul cărora respirăm, care ne permit să tragem aer în piept şi să absorbim oxigenul. Anatomia lor este prezentată alăturat.în partea dreaptă a paginii.

Traheea (conduct aerian) se bifurcă în cele două bronhii principale, dreaptă şi stângă. Aceste două bronhii principale se ramifică apoi – de peste 20 de ori – în alte conducte sau căi respiratorii, terminându-se într-un ansamblu de saci aerieni numiţi alveole. Căile respiratorii conduc aerul inspirat în alveole unde se face schimbul de gaze necesar menţinerii vieţii.

Pneumonia este termenul folosit pentru a descrie inflamaţia prezentă la nivelul alveolelor. Aceasta nu trebuie confundată cu bronşita, care reprezintă inflamatia care afectează doar căile aeriene. Termenul de „infecţie la nivelul pieptului” este folosit în mod frecvent atât pentru pneumonie cât şi pentru bronşită, dar nu este suficient de exact.

CAUZELE PNEUMONIEI

Pneumonia poate fi produsă de numeroşi factori. Aceştia includ infecţiile produse de microorganisme, dar şi cauze neinfecţioase, cum ar fi substanţele chimice, radiaţiile, alergiile şi alte reacţii imune.

Infecţia alveolară implică colonizarea alveolelor de către agenţii patogeni (microorganisme parazite, generatoare de boli) şi răspunsul imun al organismului la atacul acestora, care de obicei determină o inflamaţie.

Când alveolele se umplu cu microorganisme şi cu produsele rezultate din inflamaţie, acea parte din plămân nu se mai poate umple cu aer. Acest proces poartă numele de condensare, în anumite împrejurări, agenţii patogeni pot fi prezenţi în alveole fără a produce însă inflamaţia locală; această situaţie, nu se asociază, în mod obişnuit, cu semnele şi simptomele caracteristice pneumoniei.

Pentru complicatiile pneumoniei, clic aici!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Pneumonia

Lasă un răspuns