Se pot imbolnavi oamenii de tuberculoza din cauza pisicilor?0 Comments

Publicat in:
Etichete: caz, marea britanie, oameni, pisici, studiu, tuberculoza

Doua persoane din Marea Britanie s-au imbolnavit de tuberculoza dupa ce au venit in contact cu pisici domestice.

Expertii au studiat cazul si au ajuns la concluzia ca bacteria Mycobacterium bovis, care cauzeaza tuberculoza in cazul animalelor, poate fi transmisa oamenilor.

Tuberculoza de la pisici

Tuberculoza de la pisici

Potrivit The Telegraph, doua persoane din Marea Britanie au primit tratament pentru aceasta boala, dupa ce au venit in contact cu pisici de casa.

Veterinarii apreciaza ca pisicile au contractat aceasta bacterie, cel mai probabil, de la rozatoare. Transmiterea microbului de la animal la om se face prin inhalare, prin ingestie sau prin contactul cu pielea, sustine specialistii.

Expertii sustin ca riscul de transmitere este totusi unul foarte mic.

Profesorul Danielle Gunn-Moore, cercetator in medicina felina, care a studiat prezenta bacteriei Mycobacterium bovis la pisici, spune ca au existat cateva cazuri de imbolnavire de acest gen in ultimii ani.

Potrivit sursei citate, aceasta bacterie este prezenta mai ales la bovine si la bursuci, insa s-au raportat si cazuri de transmitere a acestui microb de la caini la oameni.

De exemplu, pe parcursul anului trecut, in Marea Britanie, au fost raportate noua cazuri de transmitere a bacteriei de la pisici la oameni.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Se pot imbolnavi oamenii de tuberculoza din cauza pisicilor?

Lasă un răspuns