Incontinenta urinara0 Comments

Publicat in:
Etichete: incontinenta urinara

Incontinenţa urinară reprezintă pierderea completă sau parţială a controlului asupra funcţiei vezicii urinare. Problema apare mai frecvent la persoanele în vârstă şi poate induce stres şi sentimentul de jenă.

In termeni medicali, incontinenţa urinară este definită ca fiind o pierdere involuntară de urină, cu consecinţe supărătoare pentru viaţa socială a individului. Incontinenţa urinară nu este rară şi poate duce la probleme minore sau importante.

O pierdere ocazională ar putea fi tolerată,în timp ce pierderile repetate al controlului asupra vezicii au un impact personal major. Dacă este severă, incontinenţa urinară poate decide dacă persoana afectată va fi îngrijită la domiciliu sau într-o unitate specializată.

PREVALENŢA

Incontinenţa apare mai frecvent la femei, decât la bărbaţi şi mai frecvent la persoanele în vârstă. Cel puţin şase la sută dintre persoanele în vârstă sunt afectate de incontinenţa urinară, iar incidenţa creşte odată cu creşterea vârstei grupului populaţional studiat.

Procesul de îmbătrânire nu duce singur la apariţia inevitabilă a incontinenţei urinare, dar boala şi afectarea stării de sănătate, asociate cu înaintarea în vârstă, pot precipita apariţia simptomelor. De exemplu, medicaţia folosită pentru tratamentul unor boli poate duce la instalarea incontinenţei urinare. De aceea, incontinenţei trebuie identificate de fiecare dată, deoarece multe dintre ele pot fi tratate cu succes, cu medicamente sau pe cale chirurgicală.

SENTIMENTUL DE JENĂ

Multe persoane consideră foarte dificil să vorbească despre incontinenţa urinară. Mai multe de jumătate din numărul persoanelor afectate sunt prea jenate ca să se adreseze unui medic, considerând că nu se poate face nimic.In consecinţă, o parte dintre persoanele afectate nu au acces la ajutor medical.
In majoritatea cazurilor incontinenţa urinară răspunde bine la tratament. Clinicile specializate au raportat faptul că jumătate dintre pacienţi se vindecă complet şi în aproape două treimi din cazuri apar ameliorări.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Incontinenta urinara

Lasă un răspuns