Ochiul uman4 comentarii

Publicat in:
Etichete: iris, muşchii ciliari, ochiul uman, ochiul uman boli, ochiul uman desen, ochiul uman foto, retina

Ochiul uman – Vederea este principalul simţ al omului, iar noi ne bazăm pe acest organ relativ mic, pentru toate informaţiile vizuale. In ciuda mărimii lui, noi putem să ne concentrăm asupra unei stele depărtate sau a unui fir de praf, să vedem în lumină strălucitoare sau în întuneric aproape total.

Ochiul uman funcţionează ca o cameră foto. Razele de lumină de la un obiect trec printr-o deschidere (pupila) şi sunt listen de cristalin către retină, un strat fotosensibil de pe fundul ochiului. Calitatea optică şi adaptabilitatea ochiului sunt mult mai bune decât ale oricărei camere foto.

Retina – echivalentul ochiului pentru pelicula de film a camerei foto  este o membrană fotosensibilă compusă din straturi de fibre nervoase şi straturi ce conţin un pigment fotosensibil. Conţine două tipuri de celule: conuri şi bastonaşe.

ochiul uman

Ochiul uman

CONURILE Şl BASTONAŞELE

Ochiul uman – Conurile sunt sensibile la lumina roşie, verde sau albastră şi semnalele lor permit creierului să interpreteze o think about colorată. Ele dau ochiului acuitatea vizuală crescută. Bastonaşele sunt extrem de sensibile la lumină scăzută, dar nu pot diferenţia culorile, ceea ce face ca obiectele să pară că îşi pierd culoarea. noaptea. Conurile şi bastonaşele sunt legate de creier prin celulele nervoase care ies toate prin spatele globului ocular, typeând nervul optic.

Pentru a vedea obiectele clar, muşchii ochiului trebuie să tragă de cristalin, care va concentra lumina pe retină. Dacă acest proces este tulburat sau cristalinul ori ochiul au defecte, imaginea apare neclară şi este nevoie de ochelari sau chiar de intervenţie chirurgicală.

Muşchii ochiului uman

Irisul este o structură musculară în forma de inel, cu o gaură în mijloc, care se numeşte studentă. Irisul conţine un pigment distinctiv. specific. Muşchii irisului sunt folosiţi pentru a mări sau micşora pupila, prin aceasta permiţând intrarea unei cantităţi mai mari sau mai mici de lumină în ochi.In funcţie de condiţiile în care persoana încearcă să vadă. Muşchii irisului se găsesc în corpul ciliar, care este o parte ce leagă irisul de coroidă (stratul mijlociu al peretelui globului ocular).

Ochiul uman – Corpul ciliar este layout din:

■    inelul ciliar, ce se uneşte cu coroida;
■    procesele ciliare, 70 de creste ciliare. din jurul corpului ciliar;
■    muşchii ciliari, care controlează curbura cristalinului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ochiul uman

4 comentarii

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns