Epilepsia la copiiUn comentariu

Publicat in:
Etichete: convulsii, crize, crize epileptice, epilepsia la copii, epilepsia la copii simptome, epilepsie

Epilepsia la copii este o afecţiune recurentă ce afectează mai puţin de unu la sută dintre copii, în multe cazuri epilepsia se rezolvă până la vârsta adultă, dar ea poate să se menţină de-a lungulîntregii vieţi.

Epilepsia este caracterizată de apariţia de crize convulsive repetate, neprovocate şi reprezintă una dintre afecţiunile cele mai frecvente ale creierului ce afectează copiii. Clasificarea diferitelor tipuri de epilepsie este complexă, dar există un număr de sindroame ce pot fi uşor recunoscute.
La mulţi dintre copii afecţiunea are o evoluţie relativ benignă, cu dispariţia crizelor la vârsta adultă. La alţii, crizele continuă să rămână o problemă gravă, în ciuda medicaţiei administrate. 0 parte dintre copiii cu epilepsie greu de controlat ar putea avea nevoie de o intervenţie chirurgicală pe creier.


Epilepsia la copii – CRIZELE
O criză apare atunci când se produce o tulburare a activităţii electrice din creier. Aceasta poate avea efecte ce merg de la convulsii cu pierderea conştientei şi spasme ale membrelor, la modificări mai puţin evidente ale comportamentului şi stării de vigilenţă, în funcţie de regiunea de creier implicată.
Crizele pot fi declanşate de un factor evident, cum arfi febra, o lovitură la cap sau drogurile. Diagnosticul de epilepsie se pune numai dacă crizele se repetă spontan, fără a exista un factor declanşator.

RISCUL DE REPETARE A CRIZELOR
Estimarea riscului de a se produce crize ulterior, după un prim atac spontan, este greu de făcut şi ea variază în funcţie de mai mulţi factori, inclusiv tipul de crize şi vârsta copilului. Riscul de repetare a crizei este de cel puţin 33-50 la sută şi peste aceste valori, dacă criza a reprezentat un simptom al unei boli cerebrale preexistente. Aproximativ 0,7 la sută dintre copiii de vârstă şcolară suferă de epilepsie şi aproximativ 60 la sută dintre adulţii cu epilepsie au avut o primă criză de epilepsie în copilărie.

Convulsiile Febrile
Convulsiile febrile sunt definite ca fiind crize de convulsii ce apar odată cu febra (se exclud acele crize provocate de infecţii ale sistemului nervos, precum meningita).
In sensul strict, ele nu sunt clasificate ca fiind crize epileptice, de vreme ce există un factor ce le determină. Acest tip de crize se mai caracterizează prin:
Apariţia în special între vârsta de şase luni şi cinci ani;
Afectarea unui procent de până la patru la sută dintre copii ce fac parte din acest grup de vârstă;
Riscul crescut cu 10-15 la sută atunci când alt membru de familie a avut convulsii;
Aproximativ 75 la sută din cazurile de convulsii febrile sunt simple, implicând apariţia unor convulsii generalizate (convulsii de tip tonico-clonic), ce nu durează mai mult de cinci minute şi după care copilul îşi revine complet.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Epilepsia la copii

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns