Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 3, 2010

Celiachia – Complicaţii posibile

Publicat pe 03 nov. 2010 at 12:17pm

>Există o serie de afecţiuni care au o probabilitate mai mare de apari­ţie la persoanele cu boală celiacă. Printre acestea se numără:■ Limfomul intestinului subţire Reprezintă o tumoră rară a intes­tinului subţire, dar incidenţa sa este estimată a fi de circa 50 până la 100 de ori mai mare la pacien­ţii cu celiachie, care nu recognizeă regimul fără gluten. Riscul este maxim în cazul în care boala celi­acă a fost diagnosticată la vârste mai înaintate. Trecerea la o ali­mentaţie corectă duce la scăderea acestui risc.■ OsteoporozaPână la jumătate dintre pacien­ţii cu celiachie pot dezvolta oste­oporoză. Societăţile medicale de gastroenterologie recomandă ca în momentul stabilirii diagnosticu­lui să…

Tratarea celiachiei

Publicat pe 03 nov. 2010 at 12:08pm

>Persoanele cu boală celiacă trebuie să urmeze un regim alimentar strict, fără gluten, în condiţiile respectării acestor restricţii alimentare, majoritatea pacienţilor pot duce o viaţă normală, dar trebuie să efectueze controale medicale în mod regulat.

Este foarte important ca pacien­ţii cu boală celiacă să realizeze că trebuie să urmeze un regim ali­mentar fără gluten pe parcur­sul întregii vieţi. Cu toate acestea, până la jumătate din totalul paci­enţilor diagnosticaţi nu reuşesc să menţină o astfel de dietă. Acest lucru are consecinţe nefaste, deoarece, prin modificarea regi­mului alimentar, majoritatea paci­enţilor se simt mai bine, iar modi­ficările existente la nivelul intes­tinului subţire dispar în decurs de câteva săptămâni.

COMPLIANŢA ALIMENTARĂ

Nu…

Boala celiacă

Publicat pe 03 nov. 2010 at 12:01pm

>Boala celiacă este o boală neinfecţioasă cauzată de intoleranţa la gluten, o proteină prezentă în cereale. Se caracterizează prin incapacitatea absorbţiei substanţelor nutritive rezultată în urma leziunilor existente la nivelul mucoasei intestinului subţire.

Boala celiacă este produsă de intoleranţa la gluten, o prote­ină prezentă în grâu şi alte cere­ale. Ingestia glutenului produce la indivizii afectaţi anumite modi­ficări la nivelul stratului de celule care căptuşesc porţiunea superi­oară a intestinului subţire. Aceste modificări afectează funcţiona­rea normală a intestinului subţire şi în special absorbţia substanţe­lor nutritive. Din acest motiv, boala celiacă mai este denumită şi ente-ropatie glutenică (sau celiachie).Enteropatia glutenică are o largă arie…

Durerea de cap – Tratament si Preventie

Publicat pe 03 nov. 2010 at 10:28am
Tratamentul durerii de cap

Majoritatea celor ce suferă de dureri de cap se descurcă singuri cu ele. Ei ştiu ce le provoacă şi cum să îşi modifice stilul obişnuit deviată, pentru a le evita. Ei ştiu de obicei ce să folosească pentru ca cefaleea să cedeze şi rareori ape­lează la medic.

Cele mai frecvente remedii pentru durerea de cap sunt aspirina, paracetamolul şi ibuprofenul.

Combinaţiile acestora cu codeina le face mai scumpe şi, dacă se abuzează de ele, durerile de cap devin zilnice.

Schimbările necesare în stilul de viaţă includ:

Regimul alimentar Mesele regulate Ore regulate de somn Reducerea factorilor de stres. MEDICATIA CE REDUCE CEFALEEA (DUREREA DE CAP)

Cefaleea sau durerea de cap poate fi greu de…

Cefaleea – Durerile de cap

Publicat pe 03 nov. 2010 at 10:20am
Cefaleea – Simptome

Cefaleea, sau durerea de cap, este o suferinţă ce apare,conform studii­lor de cercetare, la aproximativ 80 la sută din populaţie, în fiecare an. Deşi, de obicei, este lipsită de gravitate, ea este frecvent o sursă de neplăcere.

Cefaleea – APARIŢIE

Aproximativ 15 la sută dintre femei şi şase la sută dintre bărbaţi suferă de migrenă, o afecţiune ce e dată de spasmul şi dilatarea în exces a unor artere din creier, urmate de cefalee cu caracter pulsatil, localizată pe o singură parte a capului. In medie, fiecare persoană care suferă de migrenă, este în…