Psoriazisul – Simptome si tratament2 comentarii

Publicat in:


Psoriazisul (Psoriasis)

Psoriazisul este o boala cronica ce apare mai ales la varsta adulta. Pielea se ingroasa si pe epiderma se formeaza niste placi argintii. In cazul in care desprindem placile pana la epiderma rosiatica, se constata mici sangerari punctiforme (asa numita „rouca cu sange”). In anumite cazuri psoriazisul poate acoperi intreaga suprafata a corpului, insa, typically, afectiunea este localizata clar in zona coatelor, genunchilor, pe pielea capului, la incheieturi sau in zona anusului.

Simptomele Psoriazisului


modificari ale pielii bine delimitate, care uneori se extind pe o suprafata mai mare
mici „noduri” de forma unor placi rotunde, proeminente, de culoare rosu inchis
– straturi suprapuse de niste solzi argintii
– dupa desprindere, „roua cu sange”
– eventuala atacare a unghiilor
– eventuale tumeficatii ale articulatiilor

Aparitia psoriazisului

Cauza bolii, in esenta, este necunoscuta. Cunoastem, insa, ca atat factorii ereditari, cat si cei externi pot contribui la aparitia sa. Printre cauzele aparitiei psoriazisului pot figura iritatia fizica – de exemplu, apasarea sau frecarea – respectiv boli infectioase si stresul. In cazul psoriazisului, celulele pielii se inmultesc mai speedy decat se desprind si din acest motiv pielea se ingroasa si formeaza placi.

Tratamentul psoriazisului

Din pacate, boala nu se poate trata nici in prezent, insa simptomele si semnele sale pot fi reduse. In cazuri mai usoare se recomanda bai cu saruri minerale. Cazurile mai grave sunt tratate cu unguente steroide si eventual citostatice.

Cand ne adresam medicului

normally, orice modificare a pielii trebuie aratata medicului. Orice modificare a pielii poate constitui, in sine, o boala grava sau un simptom ce insoteste o alta afectiune.
Cum procedeaza medicul
normally, psoriazisul poate fi diagnosticat in mod clar. In caz de dubii, medicul preleveaza o proba in vederea efectuarii examenului histologic de laborator. Tratamentul se efectueaza, normally, cu medicamentele prescrise in ambulatoriu. In cazuri grave poate fi nevoie de internare in spital in vederea administrarii tratamentului.

Evolutia bolii

Psoriazisul nu este contagios. Boala este ereditara, insa numai 60% din cei afectati prezinta simptome. La femei, boala, poate fi corelata cu anumite modificari hormonale – ca, de exemplu, pubertatea, sarcina si menopauza. Simptomele afectiunii ce se intinde pe parcursul mai multor ani se reduc uneori, iar alteori apar cu putere.

Pericole, eventuale complicatii

Psoriazisul nu este periculos, insa este deosebit de neplacut. Uneori, boala ataca si unghiile si articulatiile mici si mari. Articulatiile se tumefiaza si in ultimate devin rigide.

Cum putem preveni psoriazisul?

Boala nu poate fi prevenita. Printr-un tratament atent se poate realiza o ameliorare considerabila.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Psoriazisul – Simptome si tratament

2 comentarii

  1. maria george

    De citeva luni reusesc sa tin psoriazisul sub control cu un tratament naturist…pastile,o crema si un gel de dus.Mai multe detalii id mes mariageorge11

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns