Despre Artrita – Cauze si TratamentUn comentariu

Publicat in:


>

Artrita (Arthritis)
Artrita este o notiune ce se referea la numeroase forme de inflamatie a articulatiilor. Cele mai cunoscute afectiuni inflamatorii dureroase sunt guta si artrita reumatoida.

Articulatiile tumefiate
Artrita poate fi acuta sau cronica. Artrita acuta se declanseaza brusc, in timp ce simptomele afectiunii cronice apar treptat. In cazul artritei creste cantitatea lichidului sinovial din articulatie, teaca devine incordata, articulatia se tumefiaza si apare durerea.

Simptomele artritei

– durere
– inflamatia articulatiilor atinse
– incalzirea zonei afectate, roseata
– limitarea mobilitatii articulatiei

Aparitia artritei

Unele dintre cele mai frecvente cauze ale aparitiei acestei boli le reprezinta nu numai afectiunile reumatice, ci si alti factori, ca de exemplu frigul, efortul fizic, anumit agenti patogeni sau o trauma.
Artrita acuta, netratata, se poate transforma foarte usor intr-una cronica. Inflamatia articulatiei poate sa apar si in cazul unei leziuni.

Tratamentul artritei
In cazul inflamatiilor articulare, tratamentul este foarte larg: regimuri alimentare (de exemplu, scaderea acidului uric), mode de viata (odihna. repaus, tratament medicamentos local si general (preparate antiinflamatoare nesteroide si steroide preparate pentru terapie de baza, analgezice).

Ce are de facut bolnavul

In anumite cazuri – cum ar fi in cazul gutei – este indicat un regim alimentar corespunzator.

Cand ne adresam medicului?

In caz de aparite a simptomelor de mai sus este necesara o examinare corespunzatoare. Se poate intampla ca durerea articulatiei sa aiba cauze banale. Cazurile deosebit de grave, cum ar fi artrita purulenta, necesita o interventie rapida, in vederea eliminarii complicatiilor ulterioare de lunga durata.

IMPORTANT!! In cazul in care, ca urmare a unei accidentari, teaca sinoviala se deschide, agentii patogeni pot patrunde cu usurinta in interiorul articulatiei. In caz de suspiciune, rana si articulatia se vor deschide si se vor curata pe cale chirurgicala pentru a elimina riscul aparitiei artritei bacteriene.


Cum procedeaza medicul

In cursul unui consult amanuntit, medicul va examina si va palpa zona afectata. Guta, de exemplu, poate fi diagnosticata cu mare probabilitate prin aspectul si localizarea ei. In vederea determinarii exacte a diagnosticului se va recolta sange si se vor face radiografii.

Evolutia bolii

Deoarece boala poate avea diverse cauze, la fel si evolutia sa poate sa difere de la caz la caz. O caracteristica comuna a inflamatiilor articulare o reprezinta durerea, care apare mai devreme sau mai tarziu  – tumefierea si incalzirea zonei afectate. Cu timpul, articulatia isi pierde din mobilitate.

Artrita purulenta acuta este deosebit de periculoasa. Chiar si in cazul interventiei la timp se poate intampla ca articulatia afectata sa devina imobila.

Simptomele si formele de prezentare ale artritei cronice sunt variate: de la durerile articulare ce se vindeca repede, pana la anchilozare totala. Cele mai des intalnite complicatii sunt durerea ( care poate fi prezenta o perioada lunga) si afectarea treptata a functiei articulatiei.

Pericole, eventuale complicatii

Artrita in sine, in general nu reprezinta o boala periculoasa, dar, in cazul in care devine cronica, poate complica foarte mult viata bolnavului. Lipsa mobilitatii poate cauza, cu timpul, si alte boli aditionale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Despre Artrita – Cauze si Tratament

Un comentariu

Pings and Trackbacks

Lasă un răspuns