Ce spune Jamie Oliver despre alimentele care iti prelungesc viata0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, jamie oliver, longevitate, nutritie, prelungirea vietii

Celebrul bucatar Jamie Oliver a realizat foarte multe emisiuni televizate in care a incercat sa descopere care sunt cele mai bune alimente pentru corpul uman. El si-a dorit sa afle care sunt alimentele care ar da voie fanilor sai sa fie mai longevivi. Oliver a calatorit in Asia si America de Sud, in Costa Rica, Japonia sau in insulele grecesti, incercand sa afle care sunt cele mai indicate astfel de alimente.

BBC arata ca aceste alimente nu sunt unele foarte rare, ci se pot gasi usor in supermarket sau la piata. Oliver a declarat ca nu se refera la fructe goji sau la anumite sucuri mai rare, ci ca un adevarat gurmand va gati cat se poate de inteligent, apeland la alimente cat mai simple. Potrivit expertului, cele mai bune feluri pe care le-a mancat erau facute toate din ingrediente fara pretentii.

Jamie Oliver

Jamie Oliver

El sustine ca printre acestea se afla tofu, care este bogata in fier, branza feta din Grecia, cu mult calciu, ouale, care au multe proteine si vitaminele A si D, pestele mai gras, care este o adevarata sursa de omega 3. Expertul mai spune ca se recomanda consumul unor portii mai mici de carne, majorarea pe cat posibil a consumului de apa, iar dimineata sa aveti parte de un mic dejun copios.

Jamie Oliver a declarat pentru BBC ca in toate calatoriile sale a intalnit oameni care ajunsesera la varste mai indelungate, care aveau un stil de viata activ. „Toti acesti oameni in varsta mancau un mic dejun consistent”, completeaza specialistul. Printre cele mai importante alimente, expertul a asezat intr-o lista, oua, lapte de capra, peste, cartofi dulci, legume si zarzavaturi, tofu, fasole neagra, nuci, fructe proaspete, orez salbatic, usturoi, creveti si ardei gras.

Ce spune despre anumite alimente unul dintre cei mai longevivi oameni de pe Terra, ajuns la 114 ani?

Pe de alta parte, unul dintre cei mai longevivi oameni de pe Terra, nascut in 1901 in Brazilia, Bernardo LaPallo traieste acum in SUA, se deplaseaza singur si este coerent in gandire si vorbeste foarte corect.

Recent, Bernardo a implinit luna trecuta 114 ani, insa inca mai citeste carti si se ocupa cu solutionarea unor integrame. In fiecare zi, batranelul alearga in jur de 2 kilometri, provenind dintr-o famile in care mama sa a trait 105 ani, iar tatal 99.

BBC arata ca batranelul din SUA mananca fructe si legume organice si nu apeleaza deloc la mancarea de tip junk food-ul. Secretul longevitatii sale consta in miere si usturoi, dupa cum a declarat Bernardo. De pilda, mierea cruda reprezinta un foarte bun antioxidant, avand in compozitie toate substantele active benefice corpului uman. El spune ca cei care au puterea sa renunte la zahar pentru mierea crude, beneficiaza de un plus de sanatate si implicit de longevitate.

De asemenea, si scortisoara care provine din Ceylon, are o aroma foarte speciala si calitati terapeutice de genul: poate sa diminueze nivelul zaharului din sange, scade colesterolul, previne inflamatiile si imbunatateste procesul de digestie. Scortisoara este de mare ajutor celor care vor sa slabeasca, deoarece obezitatea scurteaza durata vietii. Despre usturoi, Bernardo spune ca acesta este unul dintre alimentele folosite destul de des de catre cei mai longevivi oameni.

Usturoiul regleaza tensiunea si nivelul colesterolului si poate preveni afectiunile cardiace si e de preferat sa se consume in stare cruda.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce spune Jamie Oliver despre alimentele care iti prelungesc viata

Lasă un răspuns