Importanta vitaminei B7 pentru corp0 Comments

Publicat in:
Etichete: aport, barbati, biotina, energie, femei, necesar, tineri, tonus muscular, vitamina B7

Vitamina B7 sau biotina reprezinta una dintre cele mai putin cunoscute din complexul de vitamine B. Biotina are rolul de a ajuta pielea sa fie sanatoasa, prin productia corespunzatoare de grasime. Expertii sustin ca biotina are sarcina de a pastra in corp aprovizionarea cu energie in celulele nervoase, fiind implicata in metabolizarea zaharului si a grasimilor.

Vitamina B7-biotina

Vitamina B7-biotina

Pe de alta parte, biotina ajuta la conversia zaharului in energie utilizabila. Prin urmare, crampele muscularele si durerile legate de efortul fizic pot sa semnaleze incapacitatiea corpului de a folosi in mod eficient zaharul precum combustibil, adica mai bine spus o anume deficienta de biotina.

Simptomele deficientei de vitamina B7

Printre simptomele deficientei de vitamina B7 se afla caderea parului, prezenta constanta a unor crampe musculare, convulsii, lispa de coordonare musculara si lipsa de tonus muscular. Health24.com scrie ca biotina este necesara pentru functionarea unei enzime din organism numita Co acetil-A carboxilaza, al carei rol este acela de a ajuta la productia de grasime din organism.

In cazul in care componentele celulelor de grasime nu pot fi produse din cauza deficientei de biotina, celulele pielii sunt printre primele celule care dezvolta probleme. Trebuie sa tineti cont de faptul ca la copiii mici, cele mai frecvente simptome de deficit de biotina sunt cojitele – o dermatita in care pete galbui apar in jurul scalpului copilului, pe cap si pe pielea din spatele urechilor.

Surse de vitamina B7

Printre sursele de vitamina B7 se afla morcovii, rosiile, migdalele, ouale, ceapa, varza, castravetii, conopida, laptele de capra sau cel de vaca!

In cazul adultilor, specialistii sustin ca aceasta problema a pielii se mai numeste dermatita seboreica, insa poate aparea in mai multe locatii diferite pe piele. Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca deficientele de acid pantotenic sau vitamina B5 pot sa contribuie la deficiente functionale de biotina, mai ales ca acestea doua functioneaza impreuna in multe situatii metabolice.

Problemele intestinale pot fi asociate cu deficitul de biotina, ca urmare a rolului bacteriilor intestinale. Problemele intestinale pot crea un dezechilibru bacterian, iar corpul uman este lipsit in acest caz de sursa alternativa de biotina.

Medicii atrag atentia asupra faptului ca biotina este relativ stabila atunci cand este expusa la caldura, lumina, si oxigen. De pilda, in ouale crude biotina este de obicei legata de o molecula de proteina-zahar numita avidina si nu poate fi absorbita in organism decat daca oul este gatit!

Printre sursele de vitamina B7 se afla morcovii, rosiile, migdalele, ouale, ceapa, varza, castravetii, conopida, laptele de capra, laptele de vaca, zmeura, capsunile, ovazul si nucile.

Care este necesarul de biotina la tineri?

Potrivit datelor Institutului de Medicina de la Academia Nationala de Stiinte din SUA, aportul corespunzator de biotina in corp trebuie sa fie de 5 micorgrame la varsat de pana la 6 luni, 6-12 luni: 6 micrograme, pana la 3 ani: 8 micrograme, intre 4-8 ani: 12 micrograme.

In plus, la baieti acest aport ar trebui sa fie de 20 micorgrame pentru cei care au pana in 13 ani, de 25 de micorgrame pentru cei sub 18 ani si pentru tinerii de 19 ani si mai in varsta – 30 micrograme.

In cazul fetitelor, acest aport ar trebui sa fie de 20 micrograme, pana in 13 ani, de 25 micrograme, pana la varsta de 18 ani, la femeile de 19 ani si mai in varsta: 30 micrograme, iar la gravide de 30 micrograme.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Importanta vitaminei B7 pentru corp

Lasă un răspuns