Anxietatea decizionala0 Comments

Publicat in:
Etichete: anxietate, anxietate decizionala, decizii, job, oameni, probleme, psihologie, temeri, timp

Una dintre problemele acestui secol trepidant este reprezentata de aparitia si manifestarea starilor de anxietate la multe persoane, din cauza stresului, a jobului solicitant sau a dificultatilor de tot felul.

Potrivit Health.com, psihologii afirma ca anxietatea decizionala te impiedica sa iei o decizie in clipa cand ai la dispozitie mai multe variante si induce un sentiment de nemultumire sau nefericire dupa ce decizia este luata, din cauza variantelor ignorate. Deseori se intampla ca anumite decizii referitoare la familia ta, la jobul tau sau la petrecerea timpului tau liber sa se transforme in surse de anxietate decizionala, aceasta fiind una dintre cele mai dificile probleme cu care se confrunta cei afectati.

Anxietatea decizionala

Anxietatea decizionala

Din cauza ca fiecare dintre noi avem la dispozitie mai multe variante pentru a lua o decizie, acest aspect poate determina anumite nemultumiri in ceea ce priveste alegerea facuta. Specialistii sunt de parere ca anxietatea decizionala te face sa crezi ca nu ai avut timp sa analizezi plusurile si dezavantajele la fiecare si sa te gandesti serios ca ai fi putut lua o alta decizie.

Expertii vorbesc despre aparitia unui anumit tipar de comportament in cazul anxietatii decizionale, care este reprezentat de amanarea deciziei si distragerea atentiei de la problema prin alte activitati precum socializarea, shopping-ul sau chiar consumul de alcool.

Potrivit opiniei psihologilor, multe persoane se folosesc de aceste activitati pentru a reduce disconfortul creat de anxietate.

Scrie intr-un caiet despre starile prin care treci, daca nu ai un prieten bun langa tine!

Daca suferiti de aceasta anxietatea decizionala, trebuie sa nu regretati alegerile pe care le faceti deoarece cu cat se vor strange mai multe regrete, cu atat va creste sentimentul de nefericire. In momentul cand vei fi pus in situatia de a lua o decizie, trebuie sa tii cont si de costurile de energie, timp si bani.

Daca ceea ce investesti este prea exagerat, atunci acest aspect ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru tine.

Conform opiniei specialistilor in psihologie, mai exista si o alta modalitate de a combate anxietatea decizionala: trebuie sa intelegi ca nu exista o alegere perfecta, dar este foarte important ca plusurile sa fie mai multe ca dezavantajele, asa incat decizia pe care ai luat-o sa te ajute sa-ti indeplinesti scopul.

O alta cale prin care poti sa combati aceasta stare de anxietate in privinta luarii unei decizii este cea care vizeaza gimnastica mintii. Trebuie sa te obisnuiesti sa privesti lucrurile bune din viata ta, cele care ti-au adus fericire si implinire si sa le apreciezi cu adevarat.

Daca ajungi sa iti doresti sa faci orice fel de activitate sociala doar pentru a scapa de anxietatea decizionala, psihologii considera ca o astfel de abordare este eronata. Trebuie sa faci in asa fel incat temerile tale sa fie intelese si sa iasa la suprafata. Incearca sa scrii intr-un caiet si sa descrii starile prin care treci, in conditiile in care nu ai langa tine un prieten apropiat cu care sa discuti.

Poti sa capeti o noua perspectiva, la care nu te-ai fi gandit deloc inainte si sa iti pui ordine in ganduri, mai spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Anxietatea decizionala

Lasă un răspuns