Tratament tromboza venoasa profunda0 Comments

Publicat in:
Etichete: medici, pacient, simptome, tahicardie, torace, Tratament, tromboza, tromboza venoasa, tromboza venoasa profunda

Tromboza venoasa profunda este una dintre afectiunile care fac probleme multor persoane la o anumita varsta.

Tromboza venoasa profunda

Tromboza venoasa profunda

Simptome tromboza venoasa profunda

Edeme

Medicii sustin ca tromboza venoasa profunda cauzeaza simptome minime, iar in cazul in care acestea se manifesta pot include edeme, care pot fi generalizate la nivelul membrului afectat sau localizate de-a lungul vasului de sange afectat, ce va avea un aspect de cordon inflamat si poate fi simtit la palpare.

Temperatura la nivelul gambelor

In plus, se va observa o majorare a temperaturii locale la nivelul gambelor, precum si aparitia unei stari dureroase acolo sau a cresterii sensibilitatii zonei. Expertii sustin ca durerea poate fi continua la nivelul gambei sau coapsei sau poate fi prezenta doar la atingerea zonei sau la sprijinirea pe piciorul respectiv

Eritem

Un alt simptom al acestei afectiuni este cel denumit eritem, prin care se produce inrosirea tegumentelor. Exista mai multe afectiuni cu simptome similare, de exemplu chistul Baker sau celulita, iar acestea pot sa faca dificil diagnosticul. Exista situatii cand embolismul pulmonar ridica si suspiciunea asupra trombozei venoase profunde.

Embolismul pulmonar

Conform medicilor, embolismul pulmonar se produce ca urmare a blocarii in mod brusc a unei artere situate la nivelul plamanilor.

Trebuie spus ca trombii de la nivelul venelor profunde din membrele inferioare sunt cauza cea mai frecventa de embolism pulmonar. Printre simptomele embolismului pulmonar se mai afla respiratia scurta a pacientului si insuficienta, care se poate instala foarte brusc, dar si aparitia unei dureri la nivelul toracelui, care se va putea agrava odata cu inspiratia efectuata de bolnav.

Un alt simptom al acestei boli este prezenta la pacient a unei stari de tuse cu striuri de sange, precum si aparitia unor dificultati ca urmare a tahicardiei, adica se va constata un ritm cardiac crescut.

Tratament tromboza venoasa profunda

Purtarea ciorapilor de compresie

In cazul in care suferiti de vreun simptom al acestei boli trebuie sa apelati de urgenta la asistenta medicala, mai ales ca daca boala nu este tratata, cheagurile de sange va pot face mari probleme. Prin acest tratament prescris de medic se poate obtine o ameliorare a simptomelor, se previne inmultirea cheagurilor de sange si deplasarea acestora catre plamani.

Medicii spun ca tratamentul necesita spitalizare in scopul monitorizarii tratamentului medicamentos si a starii dvs. de sanatate.

Din clipa cand pacientul a avut diagnosticul confirmat, bolnavul va sta in pat, cu piciorul afectat ridicat si se va odihni cat mai mult pana cand simptomele conditiei sunt ameliorate. De asemenea, medicii afirma ca in aceasta situatie, piciorul va fi ridicat la o inaltime deasupra inimii. Asta se va intampla pentru a diminua umflarea acestuia.

Se vor aplica mai multe comprese cu apa calda in zona dureroasa, pentru obtinerea calmarii durerii. Specialistii recomanda ca persoanele cu tromboza venoasa profunda sa poarte ciorapi de compresie pentru estomparea manifestarilor bolii. Acestia pot creste circulatia sanguina prin furnizarea unei presiuni asupra piciorului si pot oferi suport sangelui sa revina la inima.

Se pot utiliza medicamente anticoagulante cum ar fi heparina si warfarina pentru prevenirea formarii de noi cheaguri de sange. Se pot folosi si medicamente pentru dizolvarea cheagurilor de sange, precum si pentru redeschiderea venelor blocate de acestea. Medicii sustin ca acest tip de medicamente se administreaza intravenos, in spital.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratament tromboza venoasa profunda

Lasă un răspuns