Epididimita – simptome, cauze, tratament0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, cauze, ce este, Diagnostic, dureri, epididimita, frisoane, medici, scrot, simptome, testicol, Tratament, volum

Epididimita este una dintre bolile care afecteaza multi barbati in intreaga lume. Aceasta reprezinta inflamatia epididimului – un tub lung si rasucit, pozitionat deasupra si posterior de fiecare testicul, care are rolul de a depozita sperma.

Medicii sustin ca deseori se intampla ca aceasta inflamatie sa se extinda si asupra testiculelor din cauza apropierii anatomice a organelor.

Epididimita

Epididimita

Simptome epididimita

Aceasta boala apare brusc, pacientul acuzand durere la nivelul jumatatii scrotului in care se afla epididimul afectat.

La pacientii care sufera de aceasta afectiune, durerea se resimte pana la nivelul zonei cuprinse intre coapsa si sold.

Jumatatea de scrot afectata isi mareste volumul, iar pielea devine intinsa si rosie. Odata cu evolutia bolii, inflamatia se poate extinde si la nivelul testiculelor, iar la nivelul scrotului se acumuleaza puroi. In plus, pacientul are febra, frisoane, dureri la urinare.

Cauze epididimita

Printre cauzele care fac ca epididimita sa apara se afla infectiile virale sau anumite contuzii. Totusi, acestea difera in functie de varsta. De pilda, la cei mici inflamatia este cauzata de infectiile tractului urinar; la tineri, se asociaza cu bolile transmisibile sexual, mai ales ca germenii bolii venerice netratate pot ataca si tesutul testicular si al epididimului.

Pentru persoanele adulte, epididimita apare fie din cauza infectiilor virale, a tuberculozei renale, fie poate aparea in urma unor accidente, hemoragii sau contuzii, scrie portalul Health.com.

De asemenea, trebuie spus ca si o boala tropicala, precum staza limfatica poate genera aceasta afectiune. In cazul in care aceasta bola nu este tratata corespunzator, ar putea sa determine sterilitate si chiar la indepartarea testiculului afectat.

Tratament epididimita

Medicii specialisti sunt de parere ca antibioticele si antiinflamatoarele sunt medicamentele administrate in astfel de cazuri. Tratamentul medicamentos trebuie prescris de catre medicul specialist. Daca va confruntati cu astfel de simptome, adresati-va cat mai repede medicului dvs.

Pentru cei care prefera medicina naturista sunt recomandate ceaiurile din plante care au efect antiinflamator precum busuiocul, musetelul, coada-soricelului sau nalba cu care se vor face spalaturi.

In mod obligatoriu, pacientul va trebui sa stea cateva zile in pat si va evita contactele sexuale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Epididimita – simptome, cauze, tratament

Lasă un răspuns