Proteine vegetale si sursele lor0 Comments

Publicat in:
Etichete: broccoli, carne, digerat, fructe, herpes, legume, migdale, nutritie, plante

In cazul unei alimentatii sanatoase, trebuie sa stiti ca nu numai produsele de origine animala contin proteine. Nutritionistii sunt de parere, ca in cazul in care nu va place carnea, exista o serie intreaga de alimente, fructe si legume, care contin multe proteine, chiar mai multe decat carnea, lactalele sau ouale.

Printre acestea se afla spirulina, migdalele sau spanacul, insa nu sunt singurele.

Proteine vegetale

Proteine vegetale

Spirulina

Despre spirulina se cunoaste faptul ca aceasta contine circa 60 – 70% proteine complete, ceea ce inseamna ca are toti cei 8 aminoacizi esentiali si 10 acizi non-esentiali necesari unei sanatati de fier.

Expertii mai sustin ca spirulina contine proteine, in cantitate mai mare decat carnea de vita, de pui sau soia. In acest caz, trebuie sa stiti ca nutrientii ei sunt de calitate superioara oricarei alte surse, apoi specialistii mai vorbesc despre acidul gama-linoleic, vitamina B12, fier si multe alte componente despre care se cunoaste faptul ca protejeaza impotriva unor forme de cancer.

Conform expertilor in nutritie, un alt avantaj al acestei plante este dat de faptul ca din clipa cand a ajuns in stomac, este foarte usor de digerat.

Spirulina are capacitatea de a diminua colesterolul, de a proteja sistemul imunitar, dar si de a stimula absorbtia mineralelor. O adevarata sursa de viata, spirulina energizeaza si protejeaza impotriva gripei si racelii, herpesului, grabeste vindecarea in boli precum pojarul, oreionul, mai spun expertii in nutritie.

Spanacul

Si spanacul reprezinta o planta care poate aduce corpului uman o multime de substante nutritive. De exemplu, potrivit specialiatilor, circa o cana de spanac gatit are peste 5 grame de proteine si este, de asemenea, o sursa foarte buna de calciu, fier si vitamina C.

Semintele de canepa

Trebuie sa stiti ca si semintele de canepa contin 6 g de proteine/100 g. Savantii au aflat ca semintele de canepa sunt singura sursa de proteine comestibile asimilate complet de catre organismul uman.

Prin urmare, in salatele pe care le prepari adauga si o mana de astfel de seminte, de preferat macinate pentru a fi mai bine absorbite proteinele.

Broccoli

O alta leguma, broccoli contine mai multe proteine decat carnea de vita. In plus, are aminoacizi, fibre, si vitamina B6. Daca va place sa mancat migdale, trebuie sa stiti ca acestea sunt sunt pline de proteine si de grasimi sanatoase, foarte potrivite pentru inima.

Migdalele contin mult mangan si pot sa regleze nivelul zaharului din sange

Migdalele au o multime de minerale, printre care mangan, care contribuie la intarirea oaselor si regleaza zaharul din sange, si magneziu, esential pentru functionarea organelor, muschilor si a nervilor, pentru controlul glucozei din sange si reglarea tensiunii arteriale.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Proteine vegetale si sursele lor

Lasă un răspuns