Cat de este importanta este socializarea pentru sanatatea unei femei0 Comments

Publicat in:
Etichete: corp, femei, prietene, progesteron, sanatate, socializare

Femeile care socializeaza mai mult au o stare de sanatate mai buna si sunt mai fericite, arata un studiu recent. Multe femei sunt efectiv indragostite de socializarea cu prietenele si fac acest lucru destul de des, aproape in fiecare zi.

Desi pare a fi o chestiune banala, iata ca savantii din cadrul Universitatii din Michigan sustin ca socializarea are efecte benefice asupra starii de sanatate a acestora.

Socializarea si sanatatea

Socializarea si sanatatea

Expertii din SUA atrag atentia ca vinovat de acest lucru este un hormon feminin, numit progesteron.
In momentul in care socializam, acest hormon este secretat in cantitati mai mari decat de obicei si devine un luptator contra starilor depresive si a stresului. Savantii americani au testat reactiile a circa 150 de tinere femei, dintre care circa 50% au socializat intre ele, iar restul au citit un studiu despre stiintele botanice.

Dupa trecerea a circa unui sfert de ora, expertii au constatat ca la primul grup nivelul de progesteron era situat in limite normale sau crescuse, insa la al doilea se diminuase.

Rolul progesteronului este acela de a pregati ciorpul femeii pentru o sarcina

De asemenea, potrivit cercetatorilor, mai multi hormoni se elibereaza in clipa cand stam de vorba cu cei din anturaj, iar lucrul acesta ne influenteaza starea de sanatate, prin reducerea nivelului de stres.

Expertii sustin ca nivelul ridicat de progesteron are si el un rol esential in acest sens. Care2.com scrie ca progesteronul reprezinta un hormon produs de ovare, iar rolul lui principal este de a pregati uterul pentru o posibila sarcina.

Acest hormon ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si este foarte importan pentru corpul uman, deoarece are capacitatea de a opri producerea in exces a unui alt hormon feminin, estrogenul. Estrogenul este responsabil de aparitia chisturilor in zona ovarelor si chiar a afectiunilor cancerigene, sustin specialistii din SUA.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cat de este importanta este socializarea pentru sanatatea unei femei

Lasă un răspuns