Cat de este importanta este socializarea pentru sanatatea unei femei0 Comments

Publicat in:
Etichete:corp, femei, prietene, progesteron, sanatate, socializare

Femeile care socializeaza mai mult au o stare de sanatate mai buna si sunt mai fericite, arata un studiu recent. Multe femei sunt efectiv indragostite de socializarea cu prietenele si fac acest lucru destul de des, aproape in fiecare zi.

Desi pare a fi o chestiune banala, iata ca savantii din cadrul Universitatii din Michigan sustin ca socializarea are efecte benefice asupra starii de sanatate a acestora.

Socializarea si sanatatea

Socializarea si sanatatea

Expertii din SUA atrag atentia ca vinovat de acest lucru este un hormon feminin, numit progesteron.
In momentul in care socializam, acest hormon este secretat in cantitati mai mari decat de obicei si devine un luptator contra starilor depresive si a stresului. Savantii americani au testat reactiile a circa 150 de tinere femei, dintre care circa 50% au socializat intre ele, iar restul au citit un studiu despre stiintele botanice.

Dupa trecerea a circa unui sfert de ora, expertii au constatat ca la primul grup nivelul de progesteron era situat in limite normale sau crescuse, insa la al doilea se diminuase.

Rolul progesteronului este acela de a pregati ciorpul femeii pentru o sarcina

De asemenea, potrivit cercetatorilor, mai multi hormoni se elibereaza in clipa cand stam de vorba cu cei din anturaj, iar lucrul acesta ne influenteaza starea de sanatate, prin reducerea nivelului de stres.

Expertii sustin ca nivelul ridicat de progesteron are si el un rol esential in acest sens. Care2.com scrie ca progesteronul reprezinta un hormon produs de ovare, iar rolul lui principal este de a pregati uterul pentru o posibila sarcina.

Acest hormon ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si este foarte importan pentru corpul uman, deoarece are capacitatea de a opri producerea in exces a unui alt hormon feminin, estrogenul. Estrogenul este responsabil de aparitia chisturilor in zona ovarelor si chiar a afectiunilor cancerigene, sustin specialistii din SUA.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 9.67 RONDacia plant tinctura usturoi 50ml buc dacia plant


Dacia plant tinctura usturoi 50ml buc dacia plant
este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din bulbi proaspeţi de Allium sativum

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.
DESPRE  USTUROI:

Usturoiul face parte din familia Alliaceae, fiind o plantă legumicolă cunoscută şi utilizată cu 5000-6000 de ani î.Hr. Creşte spontan în peninsula Iberică, Sicilia, Egipt şi Algeria, în prezent fiind cultivat pe tot globul pământesc. Bulbii de usturoi au fost utilizaţi timp de secole ca singurul remediu în tratarea ciumei. Unii din cei mai renumiţi medici ai antichităţii, cum ar fi Dioscoride şi Galenus recomandau usturoiul pentru combaterea viermilor intestinali, arabii utilizându-l ca antidot în cazul muşcăturilor de viperă şi contra turbării. În timpul Renaşterii, Paracelsus îl considera un adevărat panaceu. În medicina tradiţională usturoiul se folosea pentru eliminarea paraziţilor intestinali şi scăderea colesterolului şi a glucozei din sânge. Se mai numeşte ai, ai-de-grădină, ceapă-albă, osturoi, baib.
 
Contribuie la
INTERN:

- menţinerea concentraţiei normale a colesterolului şi grăsimilor în sânge

- menţinerea tendinţei de coagulare a sângelui în limite normale

- menţinerea concentraţiei normale a glucozei în sânge

- menţinerea tensiunii arteriale şi ritmului cardiac în limite normale

- eliminarea paraziţilor intestinali

- menţinerea sănătăţii tractului digestiv şi respirator

- reducerea tensiunilor psihice, conferind o stare de linişte şi calm lăuntric

- protejarea organismului împotriva stresului

- protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
EXTERN:

- menţinerea sănătăţii cavităţii bucale

- reducerea disfuncţiilor articulare

- menţinerea sănătăţii scalpului şi combaterea căderii părului.
 
Contraindicatii
Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.

Gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, febră, sarcină, alăptare (transmite laptelui mirosul şi gustul de usturoi), alergie la usturoi, tratamente care nu permit consumul de alcool. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Cat de este importanta este socializarea pentru sanatatea unei femei

Lasă un răspuns