Ce fel de analize medicale ar trebui sa facem anual?0 Comments

Publicat in:
Etichete: analize, anual, anuale, cost, diabet zaharat, glicemie, medicamente, medici, sange, set de analize, teste, urina

Medicii sustin ca la fiecare inceput de an nou o persoana ar trebui sa fie atenta si sa isi realizeze un set de analize, care sa ii confirme ca starea sa de sanatate este corespunzatoare. Aceste analize sunt foarte importante pentru depistarea si tratarea rapida a bolilor aflate in faze incipiente.

Analize anuale

Analize anuale

Printre acestea se afla:

  • hemoleucograma,
  • glicemia,
  • colesterolul si
  • analiza transaminazelor,
  • respectiv cateva investigatii de rutina care ne ajuta sa aflam mai multe date despre starea de sanatate.

In cazul acestui set de analize recomandate la inceputul fiecarui an, nu trebuie sa platiti, daca investigatiile sunt efectuate in clinicile de stat. In acets sens, este bine sa mergeti la medicul de familie, care va va transmite o trimitere cu analizele pe care ar fi bine sa le faceti.

Prin efectuarea analizei transaminazelor veti afla cat de sanatos este ficatul, mai ales ca in cazul in care se va constata o majorare a acestor enzime asta poate insemna o hepatita sau alte boli ale ficatului.

Daca abuzati de anumite medicamente sau consumati alcool in exces s-ar putea sa aveti probleme cu cresterea transaminazelor. In cazul hemoleucogramei, se efectueaza de fapt o analiza a sangelui care ne da date referitoare la numarul de globule albe si rosii si despre cantitatea totala hemoglobina.

Aceasta analiza mai poate indica infectii acute sau cronice si alergii. Medicii sustin ca valoarea normala a hemoglobinei in cazul barbatilor este de 13.8 – 17.2 g/dl, iar la femei este de 12.1 – 15.1 g/dl.

Analiza urinei arata daca suferim cumva de diabet zaharat

Pentru aflarea glicemiei se efectueaza un test simplu, care se face dimineata, inainte de masa. Asta se intampla mai ales pentru ca atunci nivelul glucozei din sange este mai ridicat din cauza eliberarii hormonilor hiperglicemianti in corp.

Expertii sunt de parere ca nivelul glicemiei este variabil, in functie de mai multi factori: dieta, activitatea sportiva, diferitele boli de care suferim, tratamentele medicamentoase pe care le urmam sau stresul. Analiza urinei se realizeaza pentru a afla daca nu cumva suferim de diabet zaharat, insuficienta renala sau infectii ale cailor urinare. Specialistii recomanda prelevarea de urina dimineata.

O alta analiza care ar trebui sa se efectueze la inceput de an este cea referitoare la nivelurile de LDL, HDL, colesterolul total precum si nivelul trigliceridelor din organism.

Potrivit medicilor, nivelul de siguranta al colesterolului este sub valoarea de 200. Nivelurile colesterolului din organism pot fi influentate de dieta, greutate, varsta sau sex.

Expertii mai spun ca reprezentantelor sexulu frumos li se recomanda sa isi faca si testul Babes Papanicolau, care poate diagnostica cancerul de col uterin. Trebuie sa stiti ca si acest test este gratuit, trebuie doar sa cereti o trimitere catre o clinica care efectueaza astfel de teste.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce fel de analize medicale ar trebui sa facem anual?

Lasă un răspuns