Riscul colericilor de a face infarct0 Comments

Publicat in:
Etichete: accidet vascular, colerici, comportament, infarct, probabilitate

Cei care sunt mai colerici prezinta un risc crescut de a suferi de boli cardiovasculare sau de accident vascular cerebral. Concluzia apartine savantilor din SUA, care spun ca starile de furie pot sa preceada un atac cardiovascular.

BBC scrie ca expertii americani au descoperit ca primele doua ore dupa un episod de furie sunt cele mai nocive pentru starea de sanatate a persoanei implicate intr-un conflict.

Infarct miocardic

Infarct miocardic

Medicii sustin ca sunt expusi acestui risc cei care au un istoric de boli cardiovasculare. Conform datelor publicate in „Jurnalul European al Inimii”, imediat dupa ce s-a consumat o repriza de furie, care a pus un om la grea incercare, riscul de infarct se majoreaza de circa 5 ori, iar cel de producere a unui accident vascular cerebral creste de circa de 3 ori.

Vinovat pentru infarct poate fi stresul cronic

Specialistii de la Scoala de Sanatate Publica de la Harvard au analizat mai multe studii la care au participat cateva mii de persoane.

Pentru cei care nu prezinta factori de risc cardiovasculari, probabilitatea de infarct este diminuata dupa un episod de infuriere, respectiv un caz la 10.000 de persoane, in fiecare an.

Totusi, expertii sunt de parere ca acest risc creste la cinci in cazul celor cu complicatii cardiovasculare, iar vinovat pentru aceasta evolutie este stresul cronic, care constribuie la cresterea tensiunii arteriale, insa care induce si comportamente nesanatoase, ca fumatul sau consumul de alcool.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Riscul colericilor de a face infarct

Lasă un răspuns