Cum difera sentimentul de frica fata de cel de anxietate?0 Comments

Publicat in:
Etichete:anxietate, frica, inconstient, neutru, panica, savant, sentiment

In general, oamenii au tendinta de a pune semnul egal intre frica si anxietate. De pilda, renumitul profesor Joseph LeDoux de la Universitatea New York a facut o distinctie clara intre frica si anxietate, intr-un articol publicat de The New York Times.

Frica si anxietatea

Frica si anxietatea

Expertul vorbeste in material despre numeroasele cauze ale fricii si face o diferenta clara intre aceasta si sentimentul de anxietate. Savantul spune ca exista o conexiune stransa cu imaginatia omului si a explicat rolul anxietatii in tulburarile neurologice.

Potrivit acestuia, frica reprezinta o reactie rapida la un stimul existent, care ne poate face rau. Cand vorbim despre anxietate, trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta reprezinta o emotie negativa in care amenintarea nu este prezenta. Anxietatea este proprie omului capabil sa anticipeze si sa-si imagineze scenarii posibile, in lipsa stimulilor, potrivit savantului american.

Frica si anxietatea ne ajuta sa depasim provocarile!

Acesta spune ca in momentul in care avem in fata un stimul si ne este frica, amigdala, o regiune din creier, formeaza o conexiune intre cele 2 elemente in mod inconstient.

In cazul in care este vorba despre aparitia unui element neutru care ne aminteste de stimul, aceasta conexiune este activata si frica este inlocuita de grija si de anxietate. Potrivit afirmatiilor lui LeDoux, frica si anxietatea apar pentru ca oamenii sa poata depasi provocarile vietii. Insa in momentul cand aceste emotii ne impiedica sa traim, apar traume si tulburari precum fobiile, atacurile de panica, sindromul post-traumatic de anxietate generalizata.

Separarea dintre frica si anxietate este importanta pentru a putea defini foarte exact tulburarile anxioase, care afecteaza milioane de oameni din lumea intreaga.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 259.20 RONZuccari euro2 silice 50ml flacon zuccari vita gmbh


Zuccari euro2 silice 50ml flacon 
Oxigenare celulara
Datorita alimentatiei nu tocmai sanatoase (fast food), lipsei de miscare si a odihnei celulele corpului nostru nu se oxigereaza asa cum ar fi normal pentru a face fata provocarilor repetate la care le expunem zilnic. Oxigenul este un element esential in cadrul functionarii muschilor, creierului, inimii fiind un element vital pentru viata oamenilor.
Lipsa de oxigenare celulara duce la oboseala, dureri de picioare, de cap, de articulatii, la probleme de somn, la pierderea controlului greutatii, toate aceste simptome fiind datorate insuficientei de oxigen si creand dezechilibrul imunitar.
In aerul pe care il respiram, se gaseste un procentaj insuficient de oxigen, existand insa si multe substante nocive.
Oxigenarea celulara ajuta la combaterea radicalilor liberi, pe care oamenii de stiinta ii considera ca fiind precursorii procesului de imbatranire si ai bolilor degenerative (se spune ca actioneaza ca puternici oxidanti).
Actiunile oxigenului (oxigenarii celulare): efect antitumoral, imunostimulator, detoxifiant, hipocolesterolemiant, regenerant, neurotrofic, ajuta la refacera neuronilor, creste randamentul intelectual, imbunatateste metabolismul celular, hepatoprotector. 
Oxigeneaza si alimenteaza celulele tale cu EUR O2-oxigenare (Zuccari) - Incredibila formula care oxigeneaza celulele corpului tau si le alimenteaza, gratie celor 18 aminoacizi, 34 enzime, 78 minerale si electroliti. Chiar daca esti tanar sau in varsta, pentru a preveni sau imbunatati sanatatea ta si pentru a avea mai multa energie, nu inceta sa iei acest minunat produs, obtinut printr-un proces tehnologic care s-a desfasuratat pe durata a 9 luni.
EurO2 silice beneficii: actioneaza impotriva ridurilor si problemelor pielii, contra imbatrânirii, durerii, opreste hemoragiile interne si externe, diuretic, evita formarea pietrelor in vezica urinara si rinichi, fortifica unghiile si parul, actioneaza impotriva caderii parului, fortifica ligamentele si tesuturile conjunctive, actioneaza impotriva reumatismului si artritei si are efect regenerator si actioneaza impotriva durerii in perioada ce urmeaza dupa efectuarea unor operatii ortopedice. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Cum difera sentimentul de frica fata de cel de anxietate?

Lasă un răspuns