Cum difera sentimentul de frica fata de cel de anxietate?0 Comments

Publicat in:
Etichete: anxietate, frica, inconstient, neutru, panica, savant, sentiment

In general, oamenii au tendinta de a pune semnul egal intre frica si anxietate. De pilda, renumitul profesor Joseph LeDoux de la Universitatea New York a facut o distinctie clara intre frica si anxietate, intr-un articol publicat de The New York Times.

Frica si anxietatea

Frica si anxietatea

Expertul vorbeste in material despre numeroasele cauze ale fricii si face o diferenta clara intre aceasta si sentimentul de anxietate. Savantul spune ca exista o conexiune stransa cu imaginatia omului si a explicat rolul anxietatii in tulburarile neurologice.

Potrivit acestuia, frica reprezinta o reactie rapida la un stimul existent, care ne poate face rau. Cand vorbim despre anxietate, trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta reprezinta o emotie negativa in care amenintarea nu este prezenta. Anxietatea este proprie omului capabil sa anticipeze si sa-si imagineze scenarii posibile, in lipsa stimulilor, potrivit savantului american.

Frica si anxietatea ne ajuta sa depasim provocarile!

Acesta spune ca in momentul in care avem in fata un stimul si ne este frica, amigdala, o regiune din creier, formeaza o conexiune intre cele 2 elemente in mod inconstient.

In cazul in care este vorba despre aparitia unui element neutru care ne aminteste de stimul, aceasta conexiune este activata si frica este inlocuita de grija si de anxietate. Potrivit afirmatiilor lui LeDoux, frica si anxietatea apar pentru ca oamenii sa poata depasi provocarile vietii. Insa in momentul cand aceste emotii ne impiedica sa traim, apar traume si tulburari precum fobiile, atacurile de panica, sindromul post-traumatic de anxietate generalizata.

Separarea dintre frica si anxietate este importanta pentru a putea defini foarte exact tulburarile anxioase, care afecteaza milioane de oameni din lumea intreaga.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum difera sentimentul de frica fata de cel de anxietate?

Lasă un răspuns