Polipii colonici – simptome si mod de depistareUn comentariu

Publicat in:
Etichete:cancer, cauze, colon, familie, genetic, medici, pacient, polipi, polipi colonici, screening, simptome, teste

Polipi colonici – Ce sunt polipii pe colon?

Polipii colonici sunt formatiuni tumorale benigne care se manifesta sub forma unor excrescente de tesut in regiunea intestinului gros. Potrivit medicilor, prezenta lor in colon sau rect ridica multe intrebari pacientului si familiei din care face parte acesta.

Polipi pe colon

Polipi pe colon

Polipi pe colon – Cauze

Specialistii spun ca printre cauzele care duc la aparitia polipilor se afla unele care nu sunt cunoscute. Printre factorii de risc se afla dieta bogata in grasimi si saraca in fructe, legume si fibre, fumatul, alcoolul, sedentarismul si obezitatea.

De asemenea, exista anumite boli inflamatorii ale colonului, rectocolita ulcero-hemoragica si afectiunea Crohn care majoreaza si ele semnificativ riscul. Cancerul colorectal este foarte rar inaintea varstei de 40 de ani, iar in circa 9 cazuri din 10, polipii cu potential evolutiv spre cancer apar dupa varsta de 50 de ani.

Medicii recomanda ca screening-ul pentru polipi si implicit pentru cancerul colorectal sa inceapa la varsta de 50 de ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Expertii mai spun ca si factorii genetici pot juca si ei un rol important. Screening-ul incepe mai devreme de 50 de ani numai la acele persoane care au avut cazuri in familie de cancer de colon sau de polipi colonici.

Polipi pe colon – simptome ale polipilor colonici

Trebuie spus ca acesti polipi colonici sunt asimptomatici, aparand simptome numai cand sunt mai mari de 1 cm sau cand sunt de natura canceroasa. Cel mai comun simptom este reprezentat de eliminarea de sange rosu prin scaun.

Medicii atrag atentia ca exista cazuri in care aceasta sangerare nu este vizibila, putandu-se depista numai cu ajutorul unui test screening din scaun, denumit test de hemoragie oculta in scaun. Polipii colonici nu produc durere sau modificari ale tranzitului intestinal, decat daca sunt mari si obtureaza o parte din colon.

Odata ce apare cancerul, pot sa apara si alte simptome, cum ar fi modificari ale tranzitului intestinal sau pierderi semnificative in greutate.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 35.71 RONDacia plant detoxifiant 200ml buc dacia plant


Dacia plant detoxifiant 200ml buc dacia plant
Descriere:


Detoxifierea reprezintă procesul de eliminare a toxinelor din organism. Procesul de acumulare a acestora are loc în timp, ca urmare a consumului de alimente (tratate cu aditivi), medicamente, alcool, a fumatului, poluării atmosferice, bolilor cronice, sedentarismului, obezităţii, etc. Detoxifierea reduce incidenţa stărilor de oboseală cronică, a constipaţiei, balonării, indigestiei, durerilor de cap şi bolilor de piele. Detoxifierea constă în reducerea retenţiei hidrice, în creşterea eliminării produşilor reziduali, a toxinelor precum şi în neutralizarea radicalilor liberi din organism.
 
Produsul DETOXIFIANT este o soluţie hidroalcoolică obţinută din plante, concepută pentru stimulare mecanismelor de drenaj şi eliminare renală, digestivă şi tegumentară cu o maximă eficienţă în procesul de epurare realizat la nivelul întregului organism.
 
Compozitie:


SOC (Sambucus nigra)

Socul reprezintă una din cele mai cunoscute plante depurative utilizate în medicina tradiţională. Fructele de soc conţin: flavonoide (quercetină, kaempferol, luteolină), antocianozide, acizi triterpenici, acizi organici precum şi alte substanţe bioactive cu acţiune laxativă, diuretică, diaforetică, depurativă şi antiseptică.ANGHINARE (Cynara scolymus)

Anghinarea este una din cele mai vechi plante cunoscute în istoria umanităţii, fiind utilizată pentru tratarea icterului şi dispepsiei. Planta conţine: lactone sesquiterpenice (cinaropicrină, dehidrocinaropicrină, grosheimină, cinarotriol), flavone (cinarozidă, scolimozidă, luteolină) şi cinarină, substanţe bioactive cu acţiune diuretică (cu eliminare de acid uric), antitoxică, coleretică, colagogă, hipocolesterolemiantă, hipolipemiantă şi antioxidantă.ANGELICA (Angelica archangelica)

Originară din Siria, angelica mai este denumită şi planta celor 7 arhangheli, în medicina populară fiind utilizată pentru tratarea ciumei, purificarea sângelui, precum şi în cazul otrăvirilor sau a muşcăturilor de şarpe. Planta conţine: flavonoide, ulei volatil (alcătuit din α şi β-pinen, limonen, terpinolen, sabinen şi felandren) şi lactone macrociclice (fridelanolidă, angelicalactonă), substanţe bioactive cu acţiune diuretică, depurativă, expectorantă şi bactericidă. Alte proprietăţi: tonic digestiv, stomahic, carminativ, antispastic, antiinflamator, anticoagulant, emenagog, febrifug, stimulent cerebral şi calmant al sistemului nervos.IENUPĂR (Juniperus communis)

Ienupărul este un arbust conifer care creşte la altitudini de 700-1500m. Planta conţine: flavonoide (quercitină), biflavonoide (bilobetină, cupresuflavonă), ulei volatil (alcătuit din α şi β-pinen, camfen, sabinen, limonen, α-terpineol) şi acid isocupresic, substanţe bioactive cu acţiune diuretică, depurativă, diaforetică şi antiseptică. Alte proprietăţi: antiinflamator, bronhodilatator, stomahic, carminativ şi analgezic.CARDAMOM (Elettaria cardamomum)

Cardamomul este un condiment foarte des folosit în Egiptul Antic şi lumea arabă. Planta conţine: acid protocatechic, protocatechialdehidă, ulei volatil (alcătuit din 1,8-cineol, α-terpinilacetat, acetat de linalil, mircen, terpinolen, limonen), proantocianidoli, poliholozide şi acizi organici, substanţe bioactive cu acţiune antimicrobiană şi antioxidantă. Alte proprietăţi: antispastic, tonic digestiv, carminativ, anticolitic.
 
 

Actiuni:

PRINCIPALE:

depurativ, diuretic, laxativ, diaforetic, antiseptic.ALTE ACŢIUNI:

coleretic, colagog, hipocolesterolemiant, hipolipemiant, tonic digestiv, stomahic, carminativ, antispastic, antiinflamator, expectorant, antitoxic, antioxidant.


Indicatii:

se utilizează ca adjuvant în: constipaţie, edeme, gută, afecţiuni cutanate (acnee, psoriazis, dermatite, eczeme), intoxicaţii cronice, abuz alimentar, abuz de cafea, alcool, medicamente, în curele de slăbire şi de detoxifiere realizate în caz de supraponderalitate şi obezitate, afecţiuni reumatice.


Administrare:

INTERN:

Adulţi: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Tineri între 14- 18 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de

2-3 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii sub 14 ani: după sfatul medicului.În caz de constipaţie se recomandă câte 2 linguriţe de tinctură diluate în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara înainte de culcare.

În caz de obezitate şi supraponderalitate se recomandă câte 1-3 linguriţe de tinctură diluate în 100ml de apă (jumătate de pahar) administrate cu 10min. înaintea meselor principale.


Contraindicatii:

slăbiciune fizică, convalescenţă, diaree, colită de fermentaţie, sarcină, alăptare, alergie la oricare din componentele produsului. Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, steatoză hepatică şi ciroză hepatică.


Precautii:

Având în componenţă plante laxative puternice acest produs poate produce diaree, caz în care doza va fi redusă până la normalizarea tranzitului intestinal. Dacă diareea este foarte puternică şi persistă, se iau 3-4 linguriţe din pulbere de scoarţă de stejar (Quercus sp.) sau de frunze de coada racului (Potentilla anserina) pe zi.


Observatii:

În cazul afecţiunilor reumatice se recomandă asocierea cu produse antiinflamatoare.
[...] 

Link-uri Sponsorizate

Polipii colonici – simptome si mod de depistare

Un comentariu

  1. Drajneanu Mirela

    Se pot diagnostica mai precis (dimensiuni , etc) si prin ecografie, tomografie sau endoscopie?? Sotul meu are de ani buni sangerari anale, asociate cu tulburari de tranzit , pe fond nervos.In mod clar prezinta toate simptomele de colon iritabil, dar la endoscopie nu s-a evidentiat nimic.Posibil ca in timp sa semai fi dezvoltat diverse formatiuni …. 
    Nu e prea curajos si endoscopia e destul de incomoda.Care ar fi traseul de diagnosticare ce trebuie parcurs?
    Multumesc!

Lasă un răspuns