De ce apare transpiratia nocturna?0 Comments

Publicat in:
Etichete: avertisment, corp, hormoni tiroidieni, medici, temperatura, transpiratia nocturna

Transpiratia reprezinta mecanismul prin care corpul isi regleaza temperatura. Exista situatii in care oamenii transpira in mod excesiv, de pilda atunci cand fac sport sau se plimba prin parc la temperaturi de peste 40 de grade.

Transpiratia noctura

Transpiratia noctura

Cu toate acestea, se poate intampla sa apara transpiratia si in timpul noptilor, in mod repetat. Medicii spun ca acesta reprezinta un semnal de alarma.

O cauza ar fi aceea ca transpiratia nocturna se poate manifesta ca urmare a administrarii unor pastile precum antidepresivele, medicamentele vasodilatatoare sau a celor care diminueaza glicemia.

Transpiratia nocturna inseamna un semnal de alarma!

In plus, si medicamentele care lupta impotriva diabetului sau cele pe baza de cortizon pot avea astfel de consecinte.

Pe de alta parte, si hipertiroidia, atunci cand hormonii tiroidieni stimuleaza metabolismul si productia de caldura, poate avea acest efect vizibil, insa nu doar pe parcursul noptii, ci si ziua.

Specialistii spun ca transpiratia nocturna poate insemna de fapt un avertisment ca organsimul se poate confrunta cu diferite afectiuni, mai mult sau mai putin grave, de aceea este recomandata vizita la medicul specialist in cazul in care simptomele persista.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce apare transpiratia nocturna?

Lasă un răspuns