Cat de eficiente sunt medicamentele de astazi?0 Comments

Publicat in:
Etichete:medicamente, medici, pacienti, placebo, savanti, SUA, teste

Multi dintre noi avem obiceiul de a ne trata cu un paracetamol sau o aspirina in momentul cand avem ceva probleme de sanatate. Totusi, trebuie spus ca eficienta medicamentelor din prezent este mult mai redusa decat a celor existente pe piata acum 40 de ani.

Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta din SUA, care au realizat un studiu privind efectele medicamentelor fata de cele ale unui placebo, consemnate in cercetari clinice de-a lungul a 44 de ani.

Cat de bune sunt medicamentele

Cat de bune sunt medicamentele

Savantii americani au examinat o serie de teste efectuate intre 1966 si 2010 pentru mai multe tipuri de medicamente. Specialistii au tras concluzia ca eficienta medicamentelor actuale fata de placebo a scazut simtitor odata cu trecerea timpului.

Potrivit BBC, in timp ce acum cateva zeci de ani cercetarile indicau faptul ca multe dintre medicamente aveau o eficienta mult mai mare decat un placebo, medicamentele noi se dovedesc a fi numai cu putin mai bune decat tratamentul simulat.

Savantii mai afirma ca in primii ani ai perioadei analizate, medicamentele de atunci erau de 4,5 ori mai bune decat un placebo.

Expertii au observat, in urma testelor, ca in perioada anilor ’80 eficienta unor medicamente o depasea numai de 3 ori pe cea a placebo, iar in anii ’90, in jur de doua ori.

Conform specialistilor din SUA, in jurul anilor 2000 eficienta medicamentelor utilizate era cu doar 36% mai buna decat un tratament de tip placebo, adica simulat.

Rezultatele testelor pot fi influentate de schimbarea tipologiei pacientilor

Rezultatele obtinute de cercetatorii de la Columbia University si University of Pennsylvania, care au examinat testele clinice confirma trendul instalat deja in lumea medicala.

In ultima perioada, tot mai multi experti americani vorbesc despre costurile tot mai mari si ineficienta industriei de profil. Cu toate acestea, exista medici care afirma ca lucrurile nu stau atat de rau.

Conform popsci.com, este posibil ca rezultatele acestui studiu realizat de americani sa fi fost influentate si de faptul ca tipologia pacientului s-a modificat de-a lungul timpului.

De exemplu, in cadrul multor cercetari care se efectueaza astazi sunt tratate persoane care nu au dat niciun raspuns la alte tratamente. In plus, spun specialistii, anumite teste clinice din prezent sunt mult mai riguroase decat erau in 1966.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 32.00 RONUrtekram bio aloe vera sampon antimatreata 250ml
URTEKRAM BIO ALOE VERA BALSAM SPRAY 250ML
Contine amidon hidrolizat din porumb si extract din sfecla de zahar care imbunatatesc efectul balsamului, protejeaza impotriva stresului termic si decolorarii. Miros proaspat de portocale. Cu ingrediente care provin din culturi ecologice COSMOS ORGANIC certificate de ECOCERT Greenlife in conformitate cu standardele Cosmos Organic. Netestat pe animale. Produs certificat vegan.
Instructiuni de utilizare: Pulverizati pe parul uscat sau umed. A nu se clati. Agitati inainte de utilizare. Evitati contactul cu ochii, in caz contrar clatiti imediat cu apa calduta. Pentru uz extern. Producator: URTEKRAM Int. A/S, DK-9550 Mariager, DANEMARCA. Importator si distribuitor: PLAFAR RETAIL SRL, Bucuresti, str.Nicolae Filipescu, nr 39-41, et.3, sector 2 tel.:021/315.36.20,www.plafar.net. A se folosi: in termenul indicat pe ambalaj. Ingrediente INCI, lot: vezi ambalaj.
  [...] 

Link-uri Sponsorizate

Cat de eficiente sunt medicamentele de astazi?

Lasă un răspuns